Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 13243 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru aluat:

  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 300 - 400 g faina alba de grau
  • 4 oua proaspete
  • 70 g unt
  • un praf de sare
  • o cana de zahar tos
  • o lingurita cu bicarbonat
  • esente de rom si vanilie dupa gust
  • 2 picaturi de esenta de migdale
  • sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 50 g zahar vanilat (cu pastaie de vanilie)
  • 2 linguri de ulei pentru framantat aluatul

Pentru ornat:

  • 200 g smantana
  • 200 g dulceata de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni:



Reteta de preparare a papanasilor


Amestecam branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul (pudra), esentele, sucul si coaja de lamaie, omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna cu bicarbonatul, amestecand bine.


Daca este nevoie, mai adaugam faina (una-doua linguri). Aluatul obtinut a fost unul pufos si elastic. Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite, din care formam apoi bilutele si discurile, cu mana data prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul). Le rumenim frumos, pe ambele parti, la foc potrivit.


Le scoatem pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de grasime si ii servim calzi cu smantana si dulceata de capsuni.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sim0na 1

10.06.2013, 14:44

ii ador!!!

Dya Daniela Andrei 1

11.06.2013, 23:54

marcela1979 1

20.04.2015, 02:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti