Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine

de Micutza Luana in Dulciuri, 13 Mar 2013 | 3640 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor

    250 gr branza de vaci dulce
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • o lingurita bicarbonat stins in zeama de la o lamaie
  • coaja de lamaie
  • un varf de sare
  • 300 gr smantana
  • 200 gr dulceata visine
  • 500 ml ulei pentu pfajit
  • zahar valinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amesteca manual sau folosind mixerul  de bucatarie branza de vaci, ouale, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Adaugati faina si coaja de lamaie . 

Se formeaza un aluat moale dar sa nu fie lipicios. Pe o suprafata de lucru, curata si uscata, pudrati făină. Impartiti aluatul în 5 linguri de coca pentru papanasi si 5 lingurite pentru capacul rotund al acestora. Cu ajutorul degetelor se face o gaura in mijloc nu foarte mare . 

Se incinge uleiul si se pun la prajit pe rand. Se scot pe un servet de hartie, dupa care se orneaza cu dulceata si smantana.

Se servesc calzi, nu fierbinti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni cu crema de branza