Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita

de anisoara in Vita, 1 Feb 2010 | 6974 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Aceasta reTeta eu o propun pentru masa festiva. Este o mincare foarte usor si repede de preparat. Se poate inlocui carnea de vitel cu acea de porc sau piept de gaina, dar cea mai reusita combinatie a gustului este totusi din carnea de vitel.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 200 gr de carne de vitel
  • 1 morcov mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • un ou
  • ulei
  • sare
  • piper negru 
  • 0.5 ceapa mijlocie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita:

Reteta de preparare a papanasilor


Pentru acesta reteta e necesar sa cumparati o bucata de carne de muschi. Daca e posibil, se cumpara carnea feliata.


Se curata usturoiul de coaja se piseaza bine , se adauga putina sare ,si 1 lingura de apa, se amesteca bine. Usturoiul se va folosi pentru carnea de vitel.


Pe un fund de lemn se bate cu ciocanul carnea de vitel, se pipereaza si se unge pe toata suprafata cu usturoiul pisat. Se inveleste cu o pelicula pentru bucatarie si se lasa putin la marinat.


In acest timp se prajeste pe tigaie ceapa taiata marunt, se adauga morcovul dat prin razatoare si se prajesc impreuna la un foc mijlociu. . Se racesc putin.


Se scoate pelicula si se adauga dealungul batutei morcovul ( vezi foto ) . Prima parte de carne cu morcovul pus pe ea se ruleaza si se taie rulada in parti egale cca 5 cm lungimea. Se procedeaza cu cealalta parte de carne la fel., adica ca sa intelegeti bucata aceasta, care o vedeti in fotografie, are lungimea de 40 cm pe 14 cm . Ea a fost taiata in jumatate dealungul ei .S-a rulad o jumatate, apoi cealalta sau taiat papanasii si in final s-au obtinut 12 papanasi.


Intr-o farfurie se toarna faina si se rostogoleste fiecare papanas, se lasa apoi10 minute sa se imbibe faina bine in ei.


Se mai rostogolesc inca odata prin faina, apoi prin oul batut cu furculita intr-o farfurie, si se prajesc in tigaia incalzita la un foc mare si apoi dat la mijlociu. In momentul cind se pun la prajit dupa 20 de secunde se intorc papanasii pe cealalta parte si tot asa, pina se prinde o pojghita de ou in jurul lor. Se mai prajesc inca 10 minute, din cind in cind intorcindu-i cu furculita.


Se servesc la masa festiva combinatie pe platou cu pirjoale festive, batute si infrumusetate cu verdeata.


In cazul in care carnea este mai batrina , dupa ce o bateti bine pe ambele parti cu ciocanul de lemn o sarati putin, piperati si o puneti in straturi pe o farfurie turnind lapte crud intre bucatile de carne. Laptele inmoiaie carnea, o face mai fina .


Carnea batuta cu laptele se lasa la rece cel putin 2 ore. Carnea se va imbiba cu lapte, restul de lapte il stergeti cu un servetel de hirtie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

anisoara 1

02.02.2010, 17:48

martagabriela iti multumesc mult pentru sfat, dar cred ce e mult mai sanatos si folositor sa maninci aceste fructe in stare proaspata ,contin multe vitamine si sunt foarte gustoase. In al doilea rind - costa o groaza de bani si nu fiecare gospodina isi permite sa le cumpere.

Oana 1

02.02.2010, 23:46

Si mama fragezeste carnea de vitel in lapte, iese foarte buna! Rulourile astea arata extraordinar de bine! Le trec la favorite

anisoara 1

04.02.2010, 00:23

Sunt deacord Oana. E o metoda veche din batrini, si carnea mereu se face frageda.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
"Bamyah"-Mancare de bame cu carne de vita-specific arabeasca