"Ouzi" -orez in stil arab

de Mihaela11_jo in Vita, 8 Ian 2011 | 9338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare orez Basmati
  • 1/2 kg carne de vita macinata
  • 1 pachet mazare congelata
  • 4 linguri condiment mixt pentru carne( all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb, piper negru macinat)
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub Maggi de pui
  • 4 pahare apa
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 1/2 cana seminte de pin
  • 1/2 cana seminte de migdale ( taiate in sferturi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Ouzi" -orez in stil arab:

Se pune mazarea la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce a fiert se scurge de apa si se aseaza pe un platou.
Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de porumb si se prajesc intai semintele de pin, apoi semintele de migdale.Ii dau o aroma speciala uleiului.
In acelasi ulei se adauga carnea cu 1 lingurita de sare si 2 lingurit condiment mixt; se prajeste bine , pana apa a scazut.
Se scoate pe un platou.
In aceeasi cratita se adauga apa, condimentele, sarea si cubul de Maggi.Cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul basmati oparit si spalat.
Se fierbe 15 minute si se mai lasa in cratita 5 minute, acoperit cu carnea de vita si mazarea verde.
Se scoate intr-o tava cu peretii mai inalti si se amesteca cu carnea si mazarea, pentru a fi repartizate uniform.
Se aseaza pe o farfuire si se decoreaza cu semintele de pin si de migdale.
Este foarte usor de preparat, foarte aromat si aspectuos.
Se seveste ca garnitura la friptura de miel sau pui, piept de pui pregatiti la grill cu salata arabeasca, salata de rucola sau iaurt.
Pofta buna!

Acelasi orez se foloseste ca umplutura pentru pui sau miel la cuptor, in care caz orezul se fierbe doar 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Ouzi" -orez in stil arab" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

14.02.2011, 01:14

Multumesc

Valentinaeu 1

20.01.2014, 22:10

Am facut si eu aceasta reteta si à iesit delicioasa , dar reteta este pentru 6 persoane

Mihaela11_jo 1

04.02.2014, 22:49

Multumesc Valentina
reteta este pt 4 arabi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne cu morcov si mazare verde