Trigoane cu carne

de Lia_ in Vita, 13 Ian 2014 | 2951 vizualizari

 

Preparate "pe repede" in zilele de dupa Revelion cand nu mai aveam chef sa stau mult timp in bucatarie. Merg alaturi de un iaurt usurel de baut, sana, lapte batut.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet aluat pentru patiserie
  • 400 g carne tocata vita+porc (am folosit doar vita)
  • 150 g ceapa
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper
  • ierburi aromatice (am pus 1/2 lingurita de:- cimbru uscat
  • doua linguri bune de pasta de ardei dulce Univer (puteti inlocui cu boia de ardei)
  • 1 ou
  • 50 g smantana
  • 1/2 lingura de gris
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu carne:

1.Decongeleaza aluatul si asigura cu hartie de copt o tava de aragaz.

2.Intr-un vas antiaderent pune 2-3 linguri de ulei si caleste ceapa pana devine sticloasa.

3.Adauga si caleste carnea+condimentele si putina sare amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la culoare, coagulandu-se sangele.

4.Adaugi pasta de ardei sau boiaua.

5.Intr-un bol mic bate oul si apoi il mai bati cu smantana pana omogenizeaza. Se amesteca si cu grisul. Compozitia o rastoarni peste amestecul din carne si se mai coace la foc moderat amestecand continuu

pana cand coaguleaza oul si umplutura nu lasa zeama, fara a o usca in exces.

6.Preincalzesti cuptorul la cca. 200 grade

7.Pe blatul de lucru intinzi foaia de aluat si o imparti in 9 patrate egale. Pui cate o lingura cu varf sau mai mult de carne, cat permite, grupand-o pe una dintre jumatati ca sa pliezi apoi si astfel sa obtii un trigon.

8.Triunghiul format il apesi cu degetele sau varful unei furculite pe cele doua magini ca sa adere parte de parte si sa nu se desfaca la copt.

9.Transferi in tava pe masura ce impachetezi trigoanele.

10.Le coci la temperatura de cca. 200 grade sau cat stii ca este bine pentru placinta. Verifica dupa 20 minute. La mine a durat cam 30-35 de minute pana s-au rumenit.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Mi-a placut pasta de ardei Univer, parte din premiul de la bucataras ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

laura_n 1

13.01.2014, 19:42

tare bunee!

Lia_ 1

13.01.2014, 20:55

multumesc

Buni ))))

Valclaudia 1

14.01.2014, 05:25

o portie, te rog!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu carne de vitel