Tocana de vita

de Ksenya in Vita, 13 Noi 2017 | 248 vizualizari

 

O reteta ce necesita mai multa rabdare, deoarece se prepara intr-un timp mai indelungat. Rezultatul insa  este pe masura asteptarii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita, coaste si pulpa de vita, taiata bucati mai mari spalata si scursa de apa
  • 4-5 catei usturoi zdrobiti cu cutitul
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 1 cutie rosii taiate cubulete
  • 1 crenguta rozmarin
  • 3 linguri ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • apa sau supa de legume optional
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vita:

Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul.


Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam.


Adaugam bucatile de carne si o rumenim pe toate partile.


Adaugam vinul si-l lasam neacoperit sa fiarba pana se evapora, cam 10 minute.


Adaugam crenguta de rozmarin si rosiile cubulete.


Acoperim tigaia si lasam la foc mic cam o ora si jumatate,amestecand din cand in cand.


Daca este necesar, mai adaugati putina apa sau supa.


La sfarsit potriviti de sare si piper.


Se serveste cu orez, cartofi natur sau copti la cuptor.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Lasati bucatile de carne in apa rece cu o jumatate de ora inainte de a o gati.

2

Daca doriti mai picant, puteti adauga un varf de cutit fulgi piper cayenne

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

laura_n 1

14.11.2017, 09:39

O reteta grozava, iar dincolo de faptul ca imi imaginez cat de gustoasa a iesit, ai prezentat foarte frumos! Ti-am mai spus cat de mult imi plac retetele tale? :

xana 1

14.11.2017, 16:44

Delicios!

kytz 1

19.11.2017, 09:39

Foarte bună tocana asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu galusti