Reteta de preparare a papanasilor fierti

de Corinuta in Dulciuri, 31 Aug 2010 | 8046 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Ne facea mama cand eram mici...

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 g branza de vaci
  • 80 g gris
  • 1 ou
  • 75 zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 100 g pesmet
  • 50 g unt
  • esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor


Se amesteca bine cu o furculita branza cu grisul, 50 g zahar, vanilia si oul. Se lasa deoparte cateva minute. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare.


Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga pesmetul si se prajeste aprox. 5 minute, amestecand din cand in cand. Cand e gata se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul ramas.


Cu mainile umede se formeaza din amestecul de branza bile putin mai mari decat o nuca si se pun pe o farfurie.


Cand apa fierbe se adauga 1-2 lingurite de esenta de rom si se pun la fiert papanasii. Nu trebuie sa fie foarte inghesuiti, e mai bine sa fiarba in mai multe ture. Cand sunt fierti papanasii se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta si se rostogolesc direct in pesmet. Miscand tigaia usor se dau cu pesmet pe toate partile.


Se scot pe farfurie si se pot servi pudrati cu zahar, cu dulceata preferata sau cu sos de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Corinuta 1

01.09.2010, 16:43

Sandytza, aparatul foto se reseteaza de cate ori pun acumulatorii la incarcat si m-am saturat eu sa mai setez data........ asa ca poti sa servesti cu incredere, sunt proaspeti papanasii...........cred ca o sa scot data de pe poze sa nu mai induc lumea in eroare!

Corinuta 1

06.09.2010, 19:16

Saru'mana ptr. comentarii! Sunteti niste dragutze! Vas pup si va imbratisez!

babi5 1

23.09.2013, 21:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu branza