Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita

de oanapl in Mancaruri de legume, 24 Ian 2024 | 1496 vizualizari

 

Shakshuka este un preparat nord-african, foarte delicios si ușor de facut. Se prepară pentru micul dejun cât și la prânz. Il Intalnim si in bucataria evreiasca, unde probabil a fost introdus de evreii din Tunisia si alti evrei maghrebieni, dar si in Turcia (Saksuka) si in Spania (Pisto).
Pentru Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita sunt necesare cateva ingrediente: ceapa, ardei, usturoi, oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 roșie pasată
  • 1 linguriță oregano
  • boia de ardei dulce
  • 6 ouă de prepeliță
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita:

Iata cum se prepara Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita

Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și ardeiul tăiat felii.Se sotează pe foc mediu cca 1 minut sau până când se înmoaie puțin.
Se adaugă rosia pasată, sare și condimentele și se amestecă. Se adaugă o căniță mică de apă (20ml) și se lasă să fiarbă acoperit cu un capac, până când sosul scade la jumătate.
Se fac gropițe în sosul de roșii și ardei și se adaugă ouăle.
Se acoperă din nou tigaia cu capac și se lasă pe foc mic, încă 3-4 minute sau până când ouăle sunt gata.
Se stinge focul, se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat și se servește imediat, cu lipii sau pâine prăjită.

Vezi si reteta de Shakshuka cu rosii si ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

05.02.2024, 18:09

Neapărat trebuie să o încerci, Cris!

oanapl 1

05.02.2024, 18:09

Mulțumesc, Laura! Așa este!

Rocsi 1

07.02.2024, 19:53

Este o mancare tare buna si gustoasa !Daca mai ai si un colt de paine calda langa, masa este grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti