Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura

de Constelatialeu in Bulion, 20 Sep 2023 | 2180 vizualizari

 

Pentru ca am fost rasfatata de roadele gradinii mele, rosiile fiind vedete ( nu mai zic ca asta-i ultima tura culeasa, gradina mereu ma surprinde placut, inca sunt rosii verzi doar gata sa se inroseasca) am ales pe cele mari , frumoase , ca sa le mancam, iar pe cele mai ''uratele'' le-am transformat intr-un suc mai grosut. Initial nu asta mi-a fost intentia, dar cand ma apuca migaleala profit de ea......si am ajuns sa fac un suc mai gros pe care l-am pus in borcanele cu gandul ca atunci cand fac o pizza sa-l imbunatatesc cu cimbru, busuioc sau alte condimente care ne plac, sau sa trantesc un sos la friptura adaugand piper si usturoi pisat.In fine, exista o sumedie de posibilitati sa fie folosit.
Pentru Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura sunt necesare trei ingrediente: rosii, sare si zahar.

 

INGREDIENTE

  • rosii din gradina mea (din astea am avut, cu astea am prestat) nu le-am cantarit, din cate am avut din ele am facut sucul
  • sare dupa gust
  • zahar doar daca este nevoie, la mine nu a fost ca rosiile au fost dulci
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura:

Iata cum se prepara Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura

Mai intai am cules rosiile, pe cele mari si frumoase le-am pastrat sa le mancam asa crude, sa ne mai bucuram de gustul lor.

Pe restul le-am spalat, am pus o cratita cu apa pe foc si am oparit rosiile. Le-am scos din apa si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am descojit si le-am dat prin blender.

Produsul obtinut prin blendare l-am pus intr-o oala de 10 l, cred ca au fost cca 7-8 l cu aproximatie. Am pus oala pe foc la foc mare la inceput, pana cand a inceput sa fiarba, apoi am redus focul spre mic si am lasat sa scada cam o palma si jumatate.

Spre final am adaugat sare dupa gust si zahar (daca e nevoie, la mine nu a fost ), am mai lasat sa fiarba 10 min, apoi am luat borcanele spalate si uscate, am asezat o palnie larga deasupra borcanului, am asezat o strecuratoare mai deasa si am turnat din amestec in sita, cu o lingurita am amestecat pana au ramas doar semintele. Am procedat asa pana cand am terminat tot amestecul.

Am obtinut 7 borcanele de diverse dimensiuni, imi place sa folosesc borcane diferite.

Am incins bine cuptorul, am stins focul si am bagat in cuptor borcanele calde, le-am lasat pana a doua zi cand le-am depozitat in beci, le-am dat instructiuni precise sa stea cumintele pana le vine randul sa fie folosite.

Sper sa va fie de folos ce am facut eu aici !

Vezi si reteta de Sos napoletan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

- Andreea - 1

26.09.2023, 12:30

Rocsi 1

29.09.2023, 20:29

Cel mai bun sos de rosii este cel facut in casa, cu rosii aromate de gradina! O minunatie care merge la foarte multe preparate!

Panacris 1

30.09.2023, 16:17

Superrr! Bravo!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii