Reteta de supa crema de legume, imbunatatita

de Constelatialeu in Supe, 8 Oct 2023 | 3761 vizualizari

 

Cand sunt singura acasa, nu prea am chef sa mananc, dar trebuie sa bag si eu ceva in stomacel, asa ca imi fac de cap si fac experimente pe mine. Pofta ce-am poftit-o azi a fost cu legume, cu fidea panza de paianjen, parmezan, costita crocanta, crutoane cu ulei de masline si mult piper. N-am cantarit nici un ingredient, e asa la marele ''din ochi, dupa gust''
Pentru Reteta de supa crema de legume, imbunatatita am folosit urmatoarele ingrediente: morcovi, cartofi, ceapa, ardei, rosii, parmezan, fidea, costita.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de supa crema de legume, imbunatatita
  • 1 morcov mai maricel si subtirel ( pe asta l-am avut in camara)
  • 2 cartofi albi, medii ca marime
  • 3-4 cepe albe minione, asa au vrut ele sa creasca
  • 1 ardei gras rosu, mai baban, ca asa-i sta bine un ardei
  • rosii, aici am pus ca sa fie, sa se ajunga,are solarul rosii ( inca, de parca nu-i octombrie)
  • o mana sanatoasa de fidea panza de paianjen
  • parmezan - placerea mea nevinovata in materie de ''saraturi''
  • costita prajita crocant
  • crutoane tavalite-n ulei de masline si cu mult piper ( imi place piperul , deci am pus )
  • sare, piper
  • patrunjel verde - am mai gasit prin gradina ratacit
  • nelipsita apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de supa crema de legume, imbunatatita:

Iata cum se prepara Reteta de supa crema de legume, imbunatatita

Mi-am pregatit legumele- ceapa, morcov,cartof, ardei, le-am spalat, curatat si taiat in bucati mai mici, sa fiarba uniform. Le-am pus intr-o oala de 2 l , am adaugat un 1l apa si un pic de sare, le-am lasat sa fiarba pana ce apa a scazut un sfert si legumele au devenit moi. Am curatat rosiile de coaja, le-am taiat in bucati, apoi le-ama daugat in supa, am adaugat si fideaua si am lasat sa mai fiarba la foc mic cca 20 min. Dupa ce au fiert le-am blenduit , am adaugat sare si piper dupa gust. Am mai lasat 2-3 min la foc mic sa se intrepatrunda bine aromele. Mi-am pregatit niste crutoane tavalite prin ulei de masline si presarate cu mult piper, rumenite-n cuptor. Am prajit niste costita taiata marunt si mi-am taiat parmezanul cubulete mici. Am servit aceasta supa cu parmezan, costita, crutone si patrunjel verde. Mi-am satisfacut papilele gustative, mi-am scos din mine si o mica raceala, am mancat supa fierbinte si am incalecat pe-un nor razlet si v-am spus povestea unei pofte dintr-o duminica de octombrie. Sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Supa crema de rosii, cu porumb si parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa crema de legume, imbunatatita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

laura_n 1

19.10.2023, 21:14

Asa o bucurie cand gatesti cu ce aduni din gradina bunatate de supa

Lau 1

27.10.2023, 18:17

Rocsi 1

31.10.2023, 19:29

Ce te mai rasfeti cu bunatati! Ce fain e sa gatesti cu legume din propria gradina, muncite de tine!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi si cartofi cu crutoane (de post)