Risotto cu branza Asiago si creveti

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 31 Oct 2016 | 494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri unt
  • 1 1/2 cani orez pentru risotto (arborio)
  • 1 ceapa mica galbena
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri vin alb sec
  • 4 1/2 cani supa de legume
  • sare, piper
  • 400 grame creveti mari, decorticati
  • 100 grame branza Asiago (poate fi inlocuita cu Parmezan)
  • patrunjel proaspat, tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu branza Asiago si creveti:

Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o oala cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu.


Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in unt 3-4 minute, pana devin translucide.


Se adauga orezul si se caleste 1 minut. Se adauga vinul, se amesteca, se lasa 30 de secunde, apoi se adauga 3 cani de supa, cate un polonic odata, amestecand frecvent dupa fiecare adaugare si asteptand pana cand lichidul este absorbit inainte de a mai adauga supa.


Se adauga sare, piper, crevetii si restul de supa, urmand procedeul anterior.


La final, se adauga restul de unt si branza rasa, se amesteca, se indeparteaza de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.


Inainte de a fi servit, se presara cu patrunjel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu branza Asiago si creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Bya Ralu 1

31.10.2016, 16:44

bun

noiinbucatarie 1

31.10.2016, 18:42

MotanLaOale 1

31.10.2016, 21:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paella