Risotto cu ciuperci

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 12 Apr 2020 | 4576 vizualizari

 

Ca sa faci un risotto bun ai nevoie, pe langa un orez bun cu bobul rotund, rabdare multa si un pahar de vin bun sa te acompanieze cat timp invarti in cratitaa :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 500 gr ciuperci proaspete
  • 200 gr orez pentru rizotto
  • aprox 500 ml apa
  • cub de pui
  • un cub de unt
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper alb
  • parmezan
  • 1/2 pahar vin alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul.

Spalam ciupercile si le taiem felii; coditele le tocam marunt.

Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt sa se caleasca cu ulei de masline si putin unt. Cand ceapa se inmoaie, adaugam usturoiul pisat si apoi ciupercile. Lasam sa se inmoaie si adaugam sare, piper alb si apoi orezul-amestecam si dupa 2 minute adaugam vinul alb. Recomand si un pahar de vin pentru dumneavoastra in timp ce invartiti in cratita :)-ajuta

 Cand a scazut vinul din cratita, adaugam putin cate putin din apa fierbinte. Trebuie sa fie mereu fierbinte. Eu am diluat jumate de cub knorr de pui; Deci fierbem orezul si amestecam, pana devine cremos si aproape fiert; spre final daugam inca unt si apoi parmezan razuit.

Servim cald, cu parmezan deasupra (nu e niciodata prea mult ) si un vin bun alb.

TIPS-URI

1

E ideal sa folositi un mix de ciuperci proaspete.

2

De data asta am facut varianta simpla-dar uneori opresc din ciuperci si le pun la cuptor stropite cu ulei de masline si sare, piper, -apoi le aduag la risoto-ul aproape gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Arpacas Champignon