Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 5 Oct 2016 | 734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 cani cu orez pentru risotto
  • 1 ceapa mica
  • 250 gr ciuperci
  • 200 gr carnati proaspeti
  • 1 catel usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 cub de unt
  • parmezan ras
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub knorr de pui sau supa de pui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti:

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul .


Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi si ulei de masline. Cand capata culoare aduagam carnatul proaspat taiat bucati mici si curatat de pielita. Lasma sa se rumeneasca si sa capete o culoare frumoas aapoi aduagam ciupercile spalate si feliate. Eu am folosit ciuperci albe champignon. Amestecam si lasma sa se inmoaie putin apoi aduagam orezul. Amestecam bine cc 2 minute si turnam vinul. Amestecam din nou pana se evapora putin si punem sare, piper alb macinat si turnam cu polonicul din lichid cat sa treaca putin peste orez si amestecam des, adaugand iar si iar supa fierbinte (trebuie sa fie merue fierbinte) pe masura ce scade pana orezul e fiert si devine cremos. La final aduagam untul si amestecam , apoi parmezanul ras. Punem capacul si servim fierbinte , adaugand deasupra inca putin parmezan ras.Nu uitati un vin bun alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

06.10.2016, 15:39

noiinbucatarie 1

06.10.2016, 21:55

anca_rm 1

07.10.2016, 09:49

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caltaboş ( Gâlbaş )