Gulas la ceaun - 1000

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 27 Sep 2016 | 3574 vizualizari

 

 Dragii mei am ajuns si eu la reteta cu numarul 1000 . Tort la mine nu veti gasi . M-am gandit ca sa va invit la iarba verde la un gulas . De ala bun - la ceaun. Cu adevarat putem decreta ca este ,,Ziua cand imi rasfat nevasta". Doamnele au socializat iar domnii au curatat legume si au lacrimat langa ceapa.  Tot ei au invartit la ceaun.Legumele au fost proaspete din gradina si carnita din surse  de incredere .Daca ai ingrediente de calitate, preparatul va fi cu un plus de savoare .Duminica a fost  mai mult decat perfecta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg ceapa rosie + galbena
  • 1kg kapia +ardei+ gogosari
  • 0.5 kg morcovi
  • 0.5 kg telina
  • 1 l ulei
  • 1 borcan[300 gr ] pasta rosii
  • 1 borcan [300 gr ] pasta telina cu kapia
  • 3 linguri ErosPista -pasta iute de ardei
  • 3 linguri boia dulce de ardei
  • 5 foi dafin
  • 2 linguri seminte de chimen
  • 2 crengute de cimbru
  • 2 ramurele telina verde
  • 3 kg carne porc+vita
  • 2 kg carnati afumati de casa
  • 2 kg kaizer afumat
  • 3 kg cartofi
  • piper
  • sare-optional
  • patrunjel verde
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas la ceaun - 1000:


  1. Spalati si curatati legumele !!! Am avut noroc : un sotior tinerel nu ne-a dat voie sa curatam nimic . A trebuit sa ascund din cartofi sa nu curete prea mult .

  2. Se toaca marunt ceapa .

  3. Se toaca ardeii , Kapia si gogosarii .Nu trebuie insistat la marime uniforma , la fierbere indelungat a aproape se vor ,, topi''.

  4. Taiati cuburi morcovii si telina .

  5. Carnea se taie cuburi potrivite .

  6. Kaizerul se opareste cu apa fierbinte si se taie bucati .

  7. Se face focul . Se spala ceaunul .

  8. Se toarna uleiul in ceaunul atarnat deasupra focului .

  9. Pentru inceput se caleste ceapa si imediat dupa se aduga ardeiul , morcovii si telina radacina.

  10. Amestecati incontinuu sa nu se prinda de fundul vasului .

  11. Adugati carnea taiata cuburi si kaizerul afumat.

  12. Cand carnea incepe sa se prajeasca se pune pasta de rosii , boiaua , pasta de telina cu ardei si pasta de ardei iuti .

  13. Amestecati si turnati deasupra apa cat sa acopere carnea .

  14. Adugati foile de dafin , ramurele de telina verde si crengute de cimbru .

  15. Cand carnea este aproape fiarta se pun cartofii taiati cuburi si carnatul de casa taiat bucati potrivite .

  16. Tot in acest moment adugati la fierbere semintele de chimen .

  17. Adugati cate putina apa daca este necesar .

  18. Gustati si puneti sare doar daca este necesar -afumatura si carnatii de casa contin de obicei suficienta sare .

  19. Din cand in cand daca trebuie se mai pune cate un lemn pe foc .

  20. Gulasul la ceaun nu se lasa nesupravegheat .mereu vor fi cativa doritori care vor amesteca in el . Bineinteles acestia se vor tempera cu lichidele preferate :D

  21. Cand cartofii incep sa se sfarme se ia ceaunul de pe foc .

  22. Gustati si daca este nevoie sarati si piparati .

  23. Scoteti din gulas crengutele de cimbru , telina verde si foile de dafin .

  24. Adugati un plus de prospetime cu mult patrunjel verde tocat .

  25. Serviti langa gulas muraturi sau slalate de cruditati preferate .

  26. Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Obligatoriu trebuie adunati minimum 20 de prieteni, colegi sau rude !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas la ceaun - 1000" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

noiinbucatarie 1

10.10.2016, 10:27

mihaelar63 1

10.10.2016, 17:48

Dantes

mihaelar63 1

10.10.2016, 17:48

Mimi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi, nuci si afine