Risotto cu gălbiori

de monicamarton in Mancaruri de legume, 9 Sep 2015 | 1345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru două porţii:
  • · 800 de grame de ciuperci - gălbiori
  • · 2 căni de orez sălbatic
  • · un pahar de vin alb demisec
  • · o ceapă roşie, mare
  • · 6 căţei de usturoi
  • · un ardei iute, mic
  • · doi morcovi
  • · o jumătate de ţelină
  • · 3 linguri de ulei de măsline
  • · o rămurică de cimbru
  • · o jumătate de legătură de pătrunjel
  • · o jumătate de linguriţă de piper roşu
  • · o jumătate de linguriţă de turmeric
  • · un vârf de cuţit de cardamom
  • · o linguriţă de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu gălbiori:

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi gălbiorii. Alegeţi orezul (al meu a fost plin de neghină), îl spălaţi şi îl puneţi într-un bol cu apă.


Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii, ţelina. Spălaţi atât legumele curăţate cât şi ardeiul iute, cimbrul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă ceapa, usturoiul, ardeiul iute, morcovii şi ţelina. Tocaţi pătrunjelul şi cimbrul.


Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi ceapa şi căliţi-o puţin. Adăugaţi usturoiul morcovii, ţelina, ardeiul iute şi le căliţi un minut apoi adăugaţi orezul de pe care aţi scurs apa. Adăugaţi vinul, sarea şi amestecaţi ingredientele. Când s-a evaporat vinul, puneţi gălbiorii şi mai adăugaţi o cană mare de apă fierbinte şi lăsaţi să fiarbă toate ingredientele la foc mic aproximativ 20 de minute, amestecând periodic. Dacă mai este cazul, mai adăugaţi apă. Oricum, orezul sălbatic va rămâne puţin crocant.


Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piper, turmeric, cardamom, pătrunjel, cimbru şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu gălbiori" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Galbiori in sos de smantana