Risotto cu lamaie si aripioare marinate

de Satisfyyourcravings in Pui, 13 Sep 2017 | 290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10-12 aripioare de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 300 grame orez pentru risotto (cu bob rotund)
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 litru supa de pui sau legume ( poate fi obtinut si din cub concentrat)
  • 450 grame mazare congelata
  • 40 grame mascarpone
  • 1 lamaie
  • 25 grame Parmezan ras
  • fasole pastai fierte pentru servit
  • Pentru marinata:
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 crungute cimbru
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu lamaie si aripioare marinate:

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se marineaza aripioarele in aceasta minim 30 de minute, la temperatura camerei.


Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.


Se asaza aripioarele pe o tava tapetata cu hartie de copt, se introduce tava in cuptor, pe raftul din mijloc si se lasa 30 de minute.


Intre timp, se soteaza ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana devin aurii. Se adauga orezul, se lasa 1 minut, amestecand frecvent, apoi se adauga vinul. Dupa ce aceasta s-a evaporat, se adauga cate un polonic de supa, amestecand frecvent si adaugand supa pe masura ce lichidul se evapora. La final, se adauga mazarea, mascarpone, sucul si coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de Parmezan. Se indeparteaza de pe foc, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.


Se adauga sare si piper dupa gust si se serveste fierbinte, impreuna cu fasolea, parmezanul ramas si aripioarele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu lamaie si aripioare marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

miki_a 1

16.09.2017, 10:06

Foarte bun!!!

CofetariiBucatari 1

17.09.2017, 10:04

super bun!!!

CofetariiBucatari 1

17.09.2017, 10:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare in bere cu sos de ceapa