Risotto cu legume și creveti

de Oana in Fructe de mare, 7 Mai 2014 | 4360 vizualizari

 

La prânz ne-am răsfățat cu supa cremă de ciuperci, iar felul doi a fost un risotto delicios și foarte cremos, pe care l-am făcut foarte, foarte repede!

 

INGREDIENTE

  • un morcov
  • jumătate de dovlecel
  • o ceapă verde
  • 1 l apa fiartă
  • 1 ceașca orez arborio
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper proaspăt râșnit
  • 25 g unt
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri cu vârf cu parmezan Delaco proaspăt ras
  • pătrunjel verde
  • Pentru creveți
  • un fir de usturoi verde
  • 8-10 creveți
  • o lingură ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume și creveti:

Legumele curățate, spălate si tocate în cubulețe le-am înăbușit în 2 linguri de ulei de măsline, apoi am adăugat apa fiartă, pregătită din timp la fierbătorul electric de la Electrolux. Am lăsat sa mai dea câteva clocote și am oprit focul. Legumele nu trebuie sa fie fierte de tot, erau oarecum al dente, pentru ca se vor mai înmuia și cu orezul.


Într-o cratiță încăpătoare am pus restul de ulei de măsline, apoi orezul spălat si am amestecat usor până a început sa devină puțin sticlos. Am adăugat vinul și am lăsat să se evapore. Bineînțeles că a pornit alarma de la contoarul de gaze din cauza vaporilor de alcool :)) și a trebuit să o scoatem din priză!


Bun...după ce am oprit alarma și s-a evaporat alcoolul din vin am inceput sa adăugăm supa de legume, puțin câte puțin, împreuna cu legumele cubulețe. Am amestecat continuu și am adăugat treptat supa până s-a îngrosat orezul și a fost fiert. Am condimentat cu sare și piper. Am oprit focul, am adăugat untul și parmezanul proaspăt ras, am amestecat și am lăsat puțin acoperit cu capacul.


Între timp am pregătit și creveții. I-am curățat, spalat si i-am prăjit cu usturoiul verde, în puțin ulei.


O nebunie de arome, un preparat ușor, rapid și tare gustos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume și creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

alilianaa 1

07.05.2014, 19:23

ce bine arata!

Oana 1

07.05.2014, 21:26

Ma bucur ca v-a placut, macar virtual

RuxyRux 1

07.05.2014, 21:29

Arata delicios Oana! Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci si Gorgonzola