Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta

de raluca95 in Mancaruri cu carne, 12 Aug 2015 | 2429 vizualizari

 

Ador orice fel de risotto, dar cel cu ciuperci e preferatul meu. Ce spuneti, incercati?

 

INGREDIENTE

  • O cana de orez ( a mea are 300 gr)
  • 3 căni jumătate de apă
  • 1 cub de vegeta
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • Doua cepe mici, sau una mare
  • 3 catei de usturoi
  • 300 g de ciuperci (eu am avut o punga congelata de mix de ciuperci)
  • Jumatate de pahar de vin alb
  • 100 g parmezan
  • 100 g costita
  • Sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta:

Prima dată facem costita crocanta: tăiem bucatele mici mici costita si o prajim fara adaos de grăsimi in tigaie până pierde grasimea si devine crocanta (eu am avut o costita mai grasă, daca a voastră e slabă, adaugati putin de ulei pentru a prăji) si o scoatem pe un servetel care va absoarbi grasimea.

Punem apa intr-o cratita la foc mic si cand incepe sa clocoteasca adăugăm cubul de vegeta si stingem focul. Intre timp tocam mărunt ceapa si usturoiul si il calim cu cele 5 linguri de ulei de măsline la foc mic intr-o tigaie ( destul de încăpătoare pentru ca pe asta o vom folosi pentru a face risotto).

Cand s-au călit adăugăm si ciupercile si lăsăm să se caleasca, dupa care adauam orezul (spălat in prealabil) si il lăsăm să se "tosteze" putin si adăugăm vinul. Lăsăm să absoarbă vinul, dupa care adăugăm putin cate putin supa din cub si amestecăm încet pana absoarbe primul rand de supa, iar adăugăm si tot asa pana cand am adaugat toata supa si orezul este fiert. Va avea o consistentă usor cremoasa. Potrivim de sare si piper si adăugăm parmezanul, stingem focul si amestecăm bine, punem in farfurii si presaram deasupra costita. Poftă bună! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu legume si rasol de curcan