Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta

de raluca95 in Mancaruri cu carne, 12 Aug 2015 | 1642 vizualizari

 

Ador orice fel de risotto, dar cel cu ciuperci e preferatul meu. Ce spuneti, incercati?

 

INGREDIENTE

  • O cana de orez ( a mea are 300 gr)
  • 3 căni jumătate de apă
  • 1 cub de vegeta
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • Doua cepe mici, sau una mare
  • 3 catei de usturoi
  • 300 g de ciuperci (eu am avut o punga congelata de mix de ciuperci)
  • Jumatate de pahar de vin alb
  • 100 g parmezan
  • 100 g costita
  • Sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta:

Prima dată facem costita crocanta: tăiem bucatele mici mici costita si o prajim fara adaos de grăsimi in tigaie până pierde grasimea si devine crocanta (eu am avut o costita mai grasă, daca a voastră e slabă, adaugati putin de ulei pentru a prăji) si o scoatem pe un servetel care va absoarbi grasimea.


Punem apa intr-o cratita la foc mic si cand incepe sa clocoteasca adăugăm cubul de vegeta si stingem focul. Intre timp tocam mărunt ceapa si usturoiul si il calim cu cele 5 linguri de ulei de măsline la foc mic intr-o tigaie ( destul de încăpătoare pentru ca pe asta o vom folosi pentru a face risotto).


Cand s-au călit adăugăm si ciupercile si lăsăm să se caleasca, dupa care adauam orezul (spălat in prealabil) si il lăsăm să se "tosteze" putin si adăugăm vinul. Lăsăm să absoarbă vinul, dupa care adăugăm putin cate putin supa din cub si amestecăm încet pana absoarbe primul rand de supa, iar adăugăm si tot asa pana cand am adaugat toata supa si orezul este fiert. Va avea o consistentă usor cremoasa. Potrivim de sare si piper si adăugăm parmezanul, stingem focul si amestecăm bine, punem in farfurii si presaram deasupra costita. Poftă bună! :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

12.08.2015, 18:51

Rocsi 1

12.08.2015, 21:52

raluca95 1

13.08.2015, 11:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Risotto cremos cu piept de pui aromat