Risotto fara orez

de mihaelar63 in Bucatarasi celebri, 7 Mar 2014 | 2139 vizualizari

 

Reteta este preluata de la Martha Stewart. Se prepara deosebit de rapid si usor .In loc de orez se folosesc paste fainoase sub forma de bob de orez . Aceste paste se comercializeaza sub denumirea de risini , orzo , risoni .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bacon afumat
  • 250 paste risoni
  • 250 gr mazare congelata
  • 2 cepe
  • 100 ml vin
  • 100 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita seminte fenicul
  • putina boia ardei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto fara orez:

Se taie cuburi baconul si se caleste in ulei pana devine crocant .


Ceapa se curata, se spala , se toaca marunt si se pune peste bacon .


Se aduga si pastele fainoase sub forma de orez si se prajesc putin impreuna .


Adaugati vinu, sare si apa cat sa acopere cu mai mult de un deget compozitia .


Puneti boia, semintele de cimbru si cele de fenicul . Piperati .


Fierbeti 10 minute si mancarea este gata preparata .


Martha Stewart spune,,Pentru un aspect catifelat adugati la sfarsit putin unt ''!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto fara orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

delia64 1

08.03.2014, 19:09

babi5 1

28.10.2014, 09:21

Imi place tare

mihaelar63 1

28.10.2014, 16:26

Multumesc Babi Si mie-mi place foarte mult . Ma gandeam zilele trecute sa repet reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste " Nu vei mai fi singur"