Risotto fara orez

de mihaelar63 in Bucatarasi celebri, 7 Mar 2014 | 3280 vizualizari

 

Reteta este preluata de la Martha Stewart. Se prepara deosebit de rapid si usor .In loc de orez se folosesc paste fainoase sub forma de bob de orez . Aceste paste se comercializeaza sub denumirea de risini , orzo , risoni .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bacon afumat
  • 250 paste risoni
  • 250 gr mazare congelata
  • 2 cepe
  • 100 ml vin
  • 100 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita seminte fenicul
  • putina boia ardei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto fara orez:

Se taie cuburi baconul si se caleste in ulei pana devine crocant .


Ceapa se curata, se spala , se toaca marunt si se pune peste bacon .


Se aduga si pastele fainoase sub forma de orez si se prajesc putin impreuna .


Adaugati vinu, sare si apa cat sa acopere cu mai mult de un deget compozitia .


Puneti boia, semintele de cimbru si cele de fenicul . Piperati .


Fierbeti 10 minute si mancarea este gata preparata .


Martha Stewart spune,,Pentru un aspect catifelat adugati la sfarsit putin unt ''!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto fara orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

delia64 1

08.03.2014, 19:09

babi5 1

28.10.2014, 09:21

Imi place tare

mihaelar63 1

28.10.2014, 16:26

Multumesc Babi Si mie-mi place foarte mult . Ma gandeam zilele trecute sa repet reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Paste " Nu vei mai fi singur"