Riz cantonais

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2010 | 4525 vizualizari

 

Pentru ca suntem mari consumatori de orez mi-am luat o carte cu 58 de retete, absolut delicioase toate si pe masura ce timpul imi va permite am sa postez si aici din retetele incercate. Am vazut retete deosebite si cu fructe de mare si cu orez negru…abia astept sa incerc mai multe retete si sa vi le imparatsesc si voua .

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de orez ( spune reteta dar eu nu am pus decat 200 gr  la final ca mi s-a parut prea mult ) ,
  • un morcov taiat cubulete mici,
  • 3 linguri de ulei de masline,
  • 2 oua batute petru omleta,
  • o ceapa taiata marunt,
  • 4 linguri de mazare verde ( eu am pus congelata )
  • o felie de jambon taiata cubulete, 
  • o lingura de ciboulette taiat marunt ( este un sortiment de ceapa cu cozi f fine, se folosesc numai cozile, daca nu gasiti se poate inlocui cu o coada de ceapa verde taiata fasii inguste ),
  •  sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Riz cantonais:

Preparare : Intr-un vas cu apa cu sare clocotita punem orezul la fiert si il lasam sa fiare 15-18 minute in functie de indicatia de pe cutie. Intr-un vas separat se pun impreuna mazarea si morcovul, se calesc cateva minute cu o lingurita de ulei de masline si apoi se condimenteaza cu sare sipiper, se adauga putina apa si se lasa la fierb la foc mic in jur de 10 minute pana este facuta. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei de masline si se pune ceapa la calit si dupa 3 minute adaugam si jambonul si il lasam sa se rumeneasca un minut.


Separat facem omleta din 2 oua, condimentata cu putina sare si piper, trebuie lasata la foc mic de tot sa nu se arda. Eu am pus si putin ciboulette in ea.


Se scoate apoi si de ruleaza si se taie cubulete mici dupa ce se raceste putin, trebuie sa iasa un strat subtire .


In tigaia cu ceapa si jambonul adagam apoi mazarea si morcovul si omogenizam compozitia si mai condimentam daca este cazul .


Adaugam apoi orezul si cubuletele de omleta, amestecam incet cu o lingura de lemn, se mai condimenteaza daca este cazul si se lasa inca 3 minute la foc mic .


Se serveste cu ciboulette taiat marunt peste, poate sa fie si ca fel principal si garnitura in functie de preferinte. Eu am facut si niste ficatel de pui pane langa.


Este foarte gustos cu un amestec de arome delicate si foarte aspectuos cu jocul de culori oferit de ingrediente , va sugerez sa incercati macar o data reteta .

 

TIPS-URI

1

Respectati atent timpul de pregatire la fiecare etapa ca sa nu aveti ingredinete prea gatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Riz cantonais" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

silvi0ara 1

22.02.2010, 20:50

O reteta pe care o so incerc negresit.

Sylvia 1

22.02.2010, 21:00

Ma bucur ca va place este putin mai dificil de realizat dar merita ;

Sidy 1

10.11.2015, 06:31

Minunat ! Trebuie incercat....!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si piept de pui