Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara

de gaby_duceag in Prajituri, 20 Noi 2010 | 31921 vizualizari

 

Pentru weekend-ul acesta am ales ca desert Rolls Cinnabon. Am deschis google, am bagat o cautare, am tot cascat ochii pe blog la Miha, la Gabriela Cara si la cealalta Gabriela. Le multumesc la toate trei.

 

INGREDIENTE

aluat:

  • 240 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 80 gr unt
  • doua oua
  • drojdie
  • putina sare
  • 4 cani faina alba
  • un cub 25 gr drojdie

pentru umplut

  • 200 gr zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 80 gr unt

glazura:

  • 100 gr branza almette sau philadelphia
  • 90 gr unt
  • 195 gr zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara:


Aluatul:
Intr-un bol am pus faina, ouale, zaharul, sarea si untul.
Drojdia am diluat-o in laptele caldut. Am turnat jumatate peste ingredientele din bol si am inceput sa framant, adaugand putin cate putin si restul de lapte.(din cand in cand mai bagati mana in faina pentru a framanta mai usor)
Am framantat aproximativ 10 minute, dupa care am acoperit cu-n servet curat si am lasat la loc caldut pana ce aluatul aproape iesea din bol:)))

Pe blatul de lucru presarat cu faina am intins o foaie de aproximativ 45/70 cm si jumatate cm. grosime.
Am uns-o cu unt apoi am presarat un amestec obtinut din zaharul brun si scortisoara.
Am intins uniform (cat de cat:))) ) dupa care am rulat.
Cu ajutorul unei rigle am semnat cu cutitul la fiecare 5 cm si apoi am taiat.
Puteti folosi o ata pentru taiere, eu am taiat cu-n cutit zimtat.

Rulourile le-am asezat intr-o tava in care-am pus hartie de copt unsa cu putin unt.
Le-am mai lasat 25 min la crescut dupa care le-am introdus in cuptorul preincalzit, la aproximativ 190 grade si le-am lasat pana s-au rumenit.

In timpul coacerii, am mixat intr-un bol ingredientele pentru glazura.
Cand le-am scos..se cam "pupau" ele :)) dar le-am despartit io, insensibila:(.
Ar fi trebuit sa coc in doua ture, nu s-ar fi unit intre ele.
Am turnat glazura peste rulourile fierbinti.
O bunatate!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (56)

babi5 1

17.11.2013, 08:56

Ce buni sunt

bianca92 1

17.11.2013, 09:40

Gaby Gaby ce ne-ai facut? ne chinui aici pe toti cu bunatatile astea pe care le mancam doar din priviri vreau si euuuuuu o reteta extraordnara in orice caz

reisnaor_2006 1

01.11.2014, 22:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere si scortisoara