Rolls cu scortisoara si glazura

de diaconta in Prajituri, 11 Aug 2010 | 4164 vizualizari

 

Un dulce ce se topeste repejor.............

 

INGREDIENTE

  • 350 gr unt
  • 2 oua
  • 600 gr faina
  • 1 cana lapte
  • 40 gr drojdie
  • 100 gr zahar tos
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 linguri zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 100 gr Crema Philadelphia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cu scortisoara si glazura:

Pentru aluat:

100 gr.un moale,2 oua,1 cana lapte caldut,40 gr drojdie,600 gr faina,100 gr zagar,sare

Drojdia se inmoaie in laptele caldut,se adauga zaharul,untul topit,ouale,sarea si faina.

Se framanta aluatul pana cand  este suficient de elastic si nu se mai lipeste de maini.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie dreptunghiulara cam de 1-2 cm grosime.Aceasta se unge cu unt si se presara cu scortisoara si zahar brun.

Se ruleaza pe lungime si se taie bucati de 4-5 cm lungime,care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa in tava sa mai creasca,apoi se pun la cuptor pentru aprox.15 minute.

Intre timp se prepara o glazura din :100 gr unt,150 gr zahar pudra si 100 gr crema Philadelphia.

Glazura se pune peste rulourile fierbinti,aceasta se va topi  si le va inmuia dandu-le un gust delicios.

Se presara cu nuca si alune maruntite.

 

TIPS-URI

1

daca va mai raman si nu le mancati pe toate calde (ma cam indoiesc de asta) se pot incalzi la microunde fiind la fel de savuroase

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cu scortisoara si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mimmi 1

12.08.2010, 14:19

Ma pot servi si eu ??

diaconta 1

12.08.2010, 19:51

ma duc sa mai fac o portie vad ca toata lumea-i incantata
foarte usor si merita incercat
le-am mai facut si fara glazura dar aceasta le schimba total gustul

epurasha2bb 1

12.08.2010, 20:28

ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec in masina de paine