Rondele de cartofi cu nucsoara

de radu_popovici in Mancaruri de post, 17 Apr 2011 | 1405 vizualizari

 

Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod original si echilibrat, iar gustul este delicios, cu o usoara nuanta picanta. Este foarte simpla si relativ rapida, fiind o modalitate deosebita de a da gust si aroma unei retete de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei de orez Riso Scotti
  • 1 1/2 lingurita de seminte de chimen
  • 1 lingurita de piper alb, sau dupa gust
  • 2 lingurite de boabe de coriandru, macinate
  • 2 lingurite de nucsoara, proaspat macinata
  • sare, dupa gust
  • 1 ardei iute verde, tocat
  • 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt
  • 8 cartofi medii, taiati rondele de 5 mm grosime
  • 60 ml fond de legume, sau apa
  • 1 lingura suc de lamaie
  • coaja de lamaie rasa, pentru ornat
  • patrunjel, tocat
  • 1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de cartofi cu nucsoara:

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie.


Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.


Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca bine, dupa care se adauga cartofii. Se amesteca si se gatesc 2-3 minute.


Se adauga fondul, se amesteca, se acopera tigaia si se fierb cartofii 20 de minute, pana ce sunt fragezi.


Se adauga sucul de lamaie si mararul si se amesteca cu grija, ca sa nu se sfarama cartofii. Se servesc fierbinti, ornati cu rondele de ardei iute si coaja de lamaie rasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Lau 1

18.04.2011, 10:20

Mihaela11_jo 1

18.04.2011, 14:49

Wawwwwwwwwwwwww ce arome
Sa tot tii post

radu_popovici 1

22.04.2011, 07:44

Uneori postul este distractiv, culinar vorbind.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor