Rosii intregi in pasta de rosii si ardei

de Merisor in Bulion, 30 Aug 2012 | 8334 vizualizari

 

Am gasit in gradina mamei niste rosii mai lunguete si putin zemoase si m-am gandit sa le conserv in bulion.

 

INGREDIENTE

  • 2 Kg rosii mai tari si mai micute
  • pasta de rosii si ardei(cat incape peste rosii)
  • conservant(daca nu are pasta de rosii)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii intregi in pasta de rosii si ardei:

Eu am folosit pasta de rosii cu ardei facuta anterior: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-rosii-cu-ardei-pentru-iarna-35305.html Daca nu aveti, trebuie sa faceti  cu o zi inainte pentru ca trebuie pusa rece peste rosii.

Am spalat rosiile si le-am lasat la scurs, am spalat borcanele si le-am sterilizat putin in cuptor, apoi le-am lasat sa se raceasca putin. Rosiile scurse le-am asezat cu grija in borcane fara sa le presez si am turnat pasta de rosii cu ardei peste ele. Am pus capacele le borcane si le-am rostogolit putin pe masa pentru a se umple toate golurile cu pasta. Intr-o oala cu gura mai larga, am asezat un prosop pe fund, am pus borcanele si am umplut cu apa pana la gatul borcanelor. Ap pus oala la foc incet pentru 10 minute. de fapt am tinut pana la punctul de fierbere si am stins focul. Am acoperit oala cu niste prosoape si am lasat asa pana a doua zi cand s-au racit borcnele, apoi le-am trecut in camara.

Multe persoane inteapa rosiile din loc in loc, eu le las asa si nu am avut probleme.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune rosiile si in bulion, suc sau chiar pasta de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii intregi in pasta de rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii cu busuioc