Rosii umplute

de Sylvia in Fructe de mare, 13 Mai 2011 | 4172 vizualizari

 

M-am gandit cum sa numesc aceasta reteta pe care am invatat-o la cursul de bucatarie dietetica la care am fost, pana la urma am ales varianta cea mai simpla rosii umplute. Reteta se numeste in franceza “Religieuse de tomate au surimi “ denumire data de forma rosiilor umplute care au in varf o rosie mica cerise care evoca ca forma prajitura Religieuse foarte cunoscuta in Franta si foarte buna, o sa va vorbesc o data de ea.

 

INGREDIENTE

  • rosii rotunde mari,
  • rosii cerise in numar egal cu rosiile mari,
  • un avocado ( aduce acizii grasi de origine vegetala),
  • cateva batoane de surimi,
  • creveti mici decorticati,
  • 3 linguri de iaurt simplu mai consistent care nu curge/fromage blanc aici,
  • o lingurita de mustar,
  • un ou fiert tare mixat,
  • putina zeama de lamaie,
  • sare,
  • piper
  • ierburi aromate in functie de preferinta eu am pus marar verde si ciboulette/cozi de arpagic
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute:

Cateva principii dietetice simple ale aceste retete : inlaturati grasimea animala si aduceti grasime vegetala, se inlatura maioneza dar se aduce onctuozitate si gust cu o “maioneza” dietetica facuta din iaurt simplu, galbenus de ou fiert sau ou intreg fiert si ierburi aromate. Nu o sa va vina sa credeti dar aceasta “maioneza” este delicioasa si merge de minune la orice salata si amestec care ar cere maioneza.


Preparare: pregatim ingredientele se spala si se golesc rosiile mari se spala si se curata avocado.


Se toaca marunt batoanele de surimi, avocado se taie cubuletze, capacele de la rosii se taie de asemenea cuburi mici. Intr-un bol mai mare amestecam toate acestea impreuna cu cativa creveti mici si cu “maioneza” dietetica. Aceasta se realizeaza dintr-un ou fiert tare, de la care folosim sau numai galbenusul sau oul intreg asa cum am facut-o eu, maruntit bine cu mixerul sau pasirat , amestecat cu 3 linguri de iaurt nature, sare, piper, zeama de lamaie si ierburi aromate. Nu o sa va vina sa credeti ce gust bun are si ce onctuozitate.


Se amesteca cu grija cu o spatula si se mai drege dupa gust cu condimente si ierburi aromate, eu am mai pus marar si cozi de arpagic. Se umplu rosiile cu aceasta compozitie si se garnisesc la final cu o rosie mica cerise. Eu m-am jucat putin si am mai adaugat un crevete mic si o rondea de baton surimi. Pentru ca imi mai ramasese compozitie am garnisit cu ea si niste frunze de andive care au completat de minune gustul. Se lasa la rece 15 minute inainte de a fi servite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ionela2682 1

27.05.2011, 14:51

horia 1

01.08.2011, 00:43

rosiile tale ,par niste puisori dragalasi.am vazut un ornament asemanator ,la niste bucatari portughezi.wowwwww chiar imi place cum arata.

horia 1

01.08.2011, 00:43

felicitari !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozi de raci cu paste