Rosii umplute cu carne

de Brindusa in Pui, 29 Sep 2011 | 2261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de pui, dezosat, tocat
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 100 ml ulei (1/2 cana)
  • 400 ml suc de rosii (2 cani)
  • 200 ml apa (o cana)
  • 250 ml apa
  • sare, piper dupa gust
  • 10 rosii, medii
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne:

Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde!)


Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment orezul trebuie sa fie pe jumatate fiert. Daca nu e, mai pune putina apa.


Pune 200 ml din sucul de rosii si lasa la foc mic pana ce scade. Amesteca din cand in cand. Potriveste de sare si piper.


In timp ce umplutura fierbe, pregateste rosiile. Cu un cutit ascutit taie un capacel. Cu o lingurita scobeste tot miezul si scoate semintele


Umple rosiile cu carne (eu am facut o portie mai mare, asa ca am avut si niste ardei umpluti). Pune rosiile umplute una langa alta intr-o cratita/tava. Toarna pe deasupra restul de 200 ml suc de rosii (poti pune mai mult daca iti place).


Acopera cratita cu un capac sau cu folie de aluminiu si pune-o pe foc mic, inca 15- 20 de minute, sau pana ce orezul e fiert bine. Daca sosul scade mult, mai poti adauga putina apa


Serveste rosiile umplute cu carne, presarate cu putina verdeata si cu o lingurita de iaurt.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MIUTA 1

30.09.2011, 17:57

Ce bine arata

Irina 1

02.10.2011, 12:29

Mmmm, rosiile umplute sunt printre mancarurile mele favorite.

Lau 1

02.10.2011, 21:55

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume mexicane