Rosii umplute cu carne

de Brindusa in Pui, 29 Sep 2011 | 2710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de pui, dezosat, tocat
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 100 ml ulei (1/2 cana)
  • 400 ml suc de rosii (2 cani)
  • 200 ml apa (o cana)
  • 250 ml apa
  • sare, piper dupa gust
  • 10 rosii, medii
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne:

Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde!)


Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment orezul trebuie sa fie pe jumatate fiert. Daca nu e, mai pune putina apa.


Pune 200 ml din sucul de rosii si lasa la foc mic pana ce scade. Amesteca din cand in cand. Potriveste de sare si piper.


In timp ce umplutura fierbe, pregateste rosiile. Cu un cutit ascutit taie un capacel. Cu o lingurita scobeste tot miezul si scoate semintele


Umple rosiile cu carne (eu am facut o portie mai mare, asa ca am avut si niste ardei umpluti). Pune rosiile umplute una langa alta intr-o cratita/tava. Toarna pe deasupra restul de 200 ml suc de rosii (poti pune mai mult daca iti place).


Acopera cratita cu un capac sau cu folie de aluminiu si pune-o pe foc mic, inca 15- 20 de minute, sau pana ce orezul e fiert bine. Daca sosul scade mult, mai poti adauga putina apa


Serveste rosiile umplute cu carne, presarate cu putina verdeata si cu o lingurita de iaurt.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MIUTA 1

30.09.2011, 17:57

Ce bine arata

Irina 1

02.10.2011, 12:29

Mmmm, rosiile umplute sunt printre mancarurile mele favorite.

Lau 1

02.10.2011, 21:55

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute