Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor

de horia in Porc, 7 Sep 2011 | 14145 vizualizari

 

Va prezint o mancare foarte gustoasa,pe care eu o apreciez foarte mult.


VA DORESC POFTA BUNA!

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de porc tocata
  • 1 kg de rosii
  • 200g orez
  • sare
  • ulei
  • condimente dupa gust
  • cimbru
  • patrunjel
  • marar verde
  • ceapa
  • faina
  • 1 ou
  • un borcanel cu smantana
  • (sper ca n-am uitat nimic)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor:

Se spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul.Se curata ceapa,se pune la calit foarte putin,dupa care se adauga carnea tocata,orezul,condimentele,sarea,cimbrul si miezul tocat marunt care ne-a ramas de la curatatul rosiilor.Se pune putina apa si se lasa sa se inabuse la foc mic.


Se ia o tava (eu am folosit vasul din lut),se unge cu putin ulei sau unt,si se aseaza rosiile umplute cu compozitia descrisa mai sus.Compozitia trebuie sa fie rece,cand se umplu rosiile.Se pudreaza capacul cu faina si se pun la loc capacelele pe cre le-am scos cand am curatat rosiile.Se toarna dous canite cu apa amestecata cu suc de rosii,ardei tocat marunt,bors si sare.


Se introduc in cuptorul bine incins la 200 grade,iar dupa 30 min reducem focul la 160 grade.Se scot din cuptor cand sunt rumenite bine rosiile.


Se servesc calde ca aperitiv,iar dupa preferinta cu branza rasa sau smantana.

 

TIPS-URI

1

Eu in prima parte am acoperit tava cu staniol,pentru ca aburul degajat sa patrunda bine in carne si orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Angelina_Elena 1

03.02.2012, 23:41

imi plac rosiile umplute,arata extraordinar!

MIUTA 1

04.02.2012, 15:24

Arata excelent
Cred ca sunt delicioase

-Licurici- 1

17.12.2017, 17:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde