Rosii umplute cu carne tocata si orez

de violeta30 in Dulciuri, 4 Sep 2015 | 606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 11 rosii potrivite
  • o cana de orez
  • 500 gr carne tocata din pulpa de porc
  • 3 cepe potrivite
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou
  • condimente pentru carne tocata
  • patrunjel
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • sare optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne tocata si orez:

Curatam ceapa si o tocam cubulete, iar apoi o calim in cele trei linguri de ulei.

Intre timp se spala orezul si se adauga peste ceapa calita cu putina apa.

Se adauga 2 lingurite de baza pentru mancaruri (delikat).

Rosiile se spala si taie capacelul, dupa care se scoate miezul cu o lingurita, avand grija sa nu rupem coaja.

Jumatate din miezul rosiilor se adauga peste amestecul de orez si se lasa sa scada pana se umfla bine orezul (sa fie al dente), apoi lasam la racit bine.

Amestecam carnea cu orezul si adaugam un ou, condimente si patrunjel (dupa gust). Daca mai este necesar mai adaugam sare.

Luam fiecare rosie si o umplem cu amestecul de carne si punem capacelul. Asezam bine intr-un vas de yena. Rasturnam si cealalta parte de miez de rosii (eu l-am fiert putin pana a scazut si s-a facut ca un sos) si putina apa, sa fie cam de un deget in vas. Ii punem capacul si introducem la cuptor pana se rumenesc.

Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne tocata si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

violeta30 1

04.09.2015, 18:45

Pfff... am inteles altceva E vorba de delikat - e pus in paranteza la mod de preparare.

Gherca Daniela 1

04.09.2015, 18:49

Gicuta69 1

07.09.2015, 07:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza