Rosii umplute cu ficat la Multicooker

de Rocsi in Ficat, 2 Noi 2013 | 4703 vizualizari

 

Asa cum stiti in urma concursului de pe site-ul Gustos.ro am castigat un aparat Multicooker de la Philips. Un aparat nou, ce nu il vazusem si asteptam cu nerabdare sa il primesc. La prima vedere mi-a placut mult. Un design frumos, nu ocupa mult spatiu. In interiorul sau am descoperit un recipient de 5 litri, manusi de silicon, vas de masurare, linguri, vas de gatit la aburi, ce sa mai zic tot pachetul necesar pentru a incepe sa gatesc. Se poate gati o varietate de retete la el, avand toate functiile necesare: fierbere, inabusire, prajire, coacere, inabusire, gem, iaurt. Este o mica bucatarioara, asa am zis eu. Am citit putin cartea cu retete, alte instructiuni si m-am apucat de gatit. Prima reteta pregatita la multicooker sunt aceste rosii. S-au gatit destul de repede, nu s-a imprastiat miros in toata bucataria iar in acest timp eu am reusit sa mai termin si alte treburi, deci am facut si economie de timp ;). Multumesc Gustos.ro si Philips. Cu aceasta reteta particip la a doua etapa a concursului de pa Gustos. ro http://www.gustos.ro/philips-multicooker.html.

 

INGREDIENTE

  • 3 rosii mari
  • 200 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 lingura rasa pesmet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu ficat la Multicooker:

Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Incingem intr-o tigaie uleiul, punem ceapa, 3-4 linguri de apa si o inabusim 3-4 minute.
Spalam ficatul bine si il tinem 5 minute in apa rece, apoi il punem pe o sita la scurs.
Punem o tigaie antiaderenta la infierbantat si rumenim putin ficateii pe ambele parti dar fara ulei.
Tocam ficateii marunt, ii amestecam cu ceapa inabusita, putin patrunjel verde tocat, pesmetul, sare, piper si mararul uscat.
La final curatam usturoiul, il pisam si il punem in compozitia ce ficat amestecand ingredientele bine.

Miezul de rosii il punem in blender cu sare, piper busuioc si il zdrobim.
Il turnam in vasul de la multicooker, punem o canita mica cu apa, bagam aparatul in priza, apasam functia Boil (fierbere), setam 5 minute si dam Start.
Dupa cele 5 minute apasam butonul Keep Warm si deschidem aparatul. Atentie la aburi!

Umplem rosiile cu compozitia de ficatei, le asezam in recipientul aparatului, setam functia Steam, un timp de 25 de minute apoi Start.
Dupa cele 25 de minute apasam Keep Warm, apoi functia Bake (coacere) pentru 10 minute.
Cand este gata scoatem aparatul din priza, lasam sa se raceasca putin rosiile, apoi le servim.
Daca nu aveti acest aparat, fierbeti sosul de rosii 5-6 minute pe aragaz, apoi rosiile umplute le puneti in acest sos la cuptor pentru 35-40 de minute, la o temperatura portivita.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ficat la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu sos