Rosii umplute cu ficat la Multicooker

de Rocsi in Ficat, 2 Noi 2013 | 4687 vizualizari

 

Asa cum stiti in urma concursului de pe site-ul Gustos.ro am castigat un aparat Multicooker de la Philips. Un aparat nou, ce nu il vazusem si asteptam cu nerabdare sa il primesc. La prima vedere mi-a placut mult. Un design frumos, nu ocupa mult spatiu. In interiorul sau am descoperit un recipient de 5 litri, manusi de silicon, vas de masurare, linguri, vas de gatit la aburi, ce sa mai zic tot pachetul necesar pentru a incepe sa gatesc. Se poate gati o varietate de retete la el, avand toate functiile necesare: fierbere, inabusire, prajire, coacere, inabusire, gem, iaurt. Este o mica bucatarioara, asa am zis eu. Am citit putin cartea cu retete, alte instructiuni si m-am apucat de gatit. Prima reteta pregatita la multicooker sunt aceste rosii. S-au gatit destul de repede, nu s-a imprastiat miros in toata bucataria iar in acest timp eu am reusit sa mai termin si alte treburi, deci am facut si economie de timp ;). Multumesc Gustos.ro si Philips. Cu aceasta reteta particip la a doua etapa a concursului de pa Gustos. ro http://www.gustos.ro/philips-multicooker.html.

 

INGREDIENTE

  • 3 rosii mari
  • 200 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 lingura rasa pesmet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu ficat la Multicooker:

Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Incingem intr-o tigaie uleiul, punem ceapa, 3-4 linguri de apa si o inabusim 3-4 minute.
Spalam ficatul bine si il tinem 5 minute in apa rece, apoi il punem pe o sita la scurs.
Punem o tigaie antiaderenta la infierbantat si rumenim putin ficateii pe ambele parti dar fara ulei.
Tocam ficateii marunt, ii amestecam cu ceapa inabusita, putin patrunjel verde tocat, pesmetul, sare, piper si mararul uscat.
La final curatam usturoiul, il pisam si il punem in compozitia ce ficat amestecand ingredientele bine.

Miezul de rosii il punem in blender cu sare, piper busuioc si il zdrobim.
Il turnam in vasul de la multicooker, punem o canita mica cu apa, bagam aparatul in priza, apasam functia Boil (fierbere), setam 5 minute si dam Start.
Dupa cele 5 minute apasam butonul Keep Warm si deschidem aparatul. Atentie la aburi!

Umplem rosiile cu compozitia de ficatei, le asezam in recipientul aparatului, setam functia Steam, un timp de 25 de minute apoi Start.
Dupa cele 25 de minute apasam Keep Warm, apoi functia Bake (coacere) pentru 10 minute.
Cand este gata scoatem aparatul din priza, lasam sa se raceasca putin rosiile, apoi le servim.
Daca nu aveti acest aparat, fierbeti sosul de rosii 5-6 minute pe aragaz, apoi rosiile umplute le puneti in acest sos la cuptor pentru 35-40 de minute, la o temperatura portivita.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ficat la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Curry cu basmati si ficat de pui in sos de rosii cu ardei copt