Rosii uscate in ulei de masline

de marinicayou10 in Conserve, 1 Sep 2012 | 2116 vizualizari

 

Aveti prea multe rosii si nu stiti ce sa faceti cu ele?
Aveti aici o varianta foarte buna :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii mititele
  • 4-5 catei de usturoi
  • o cana ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust
  • busuioc uscat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate in ulei de masline:

Alegem rosiile coapte bine si mai micute,le spalam,le lasam la scurs sau le stergem cu un servet curat sa nu mai aiba apa pe ele.

Le taiem in doua daca sunt mai mici,daca sunt mai mari le taiem in sferturi.Ungem o tava cu ulei de masline si punem rosiile cu partea taiata in sus.Stropim cu putin ulei de masline,un praf de sare si piper si dam la cuptor la foc mic vreo 3 -4 ore.Eu le-am lasat doar 3 ore si nu s-au uscat atat de bine cum am vrut,dar sunt bune :)

Dupa ce sunt gata le luam si le asezam in borcan si intre ele punem busuioc uscat si bucati mari de usturoi dupa gust.Lasati loc deasupra de un deget si turnati ulei de masline cat sa acopere bine rosiile.Pt cine face cantitate mai mare ca sa o pastreze mai mult timp ,trebuie sa le sterilizeze in cuptor sau in apa fiarta sau le puteti tine la frigider pana le consumati.

Din doua tavi mari de cuptor cu rosii mi-au iesit un borcan mare de 800 gr si inca doua mici(vezi poza)

Eu le-am facut special pt sos pesto de rosii. Dar se pot folosi la paste,sosuri,salate,etc

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (14)

marinicayou10 1

02.09.2012, 12:38

puici pt toti

mena29 1

02.09.2012, 15:44

Excelent!

Lau 1

02.09.2012, 15:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Toast Rotterdam