Rosii uscate in ulei de masline

de marinicayou10 in Conserve, 1 Sep 2012 | 3097 vizualizari

 

Aveti prea multe rosii si nu stiti ce sa faceti cu ele?
Aveti aici o varianta foarte buna :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii mititele
  • 4-5 catei de usturoi
  • o cana ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust
  • busuioc uscat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate in ulei de masline:

Alegem rosiile coapte bine si mai micute,le spalam,le lasam la scurs sau le stergem cu un servet curat sa nu mai aiba apa pe ele.

Le taiem in doua daca sunt mai mici,daca sunt mai mari le taiem in sferturi.Ungem o tava cu ulei de masline si punem rosiile cu partea taiata in sus.Stropim cu putin ulei de masline,un praf de sare si piper si dam la cuptor la foc mic vreo 3 -4 ore.Eu le-am lasat doar 3 ore si nu s-au uscat atat de bine cum am vrut,dar sunt bune :)

Dupa ce sunt gata le luam si le asezam in borcan si intre ele punem busuioc uscat si bucati mari de usturoi dupa gust.Lasati loc deasupra de un deget si turnati ulei de masline cat sa acopere bine rosiile.Pt cine face cantitate mai mare ca sa o pastreze mai mult timp ,trebuie sa le sterilizeze in cuptor sau in apa fiarta sau le puteti tine la frigider pana le consumati.

Din doua tavi mari de cuptor cu rosii mi-au iesit un borcan mare de 800 gr si inca doua mici(vezi poza)

Eu le-am facut special pt sos pesto de rosii. Dar se pot folosi la paste,sosuri,salate,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

marinicayou10 1

02.09.2012, 12:38

puici pt toti

mena29 1

02.09.2012, 15:44

Excelent!

Lau 1

02.09.2012, 15:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveti picanti pentru burgeri

de Ksenya 5

la 10:23

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

Tocana  de cartofi cu arome de toamna

ieri la 20:22

RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc