Miere din flori de papadie

de mimmi in Conserve, 2 Mai 2011 | 17328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 flori de papadie
  • 750 g zahar
  • 1 l apa
  • 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miere din flori de papadie:

Spalam usor florile de papadie in apa rece. Punem apa la fiert si cand da in clocot punem si florile. Lasam sa dea 2-3 clocote,oprim focul si lasam peste noapte sa se patrunda. A doua zi,strecuram siropul si papadiile le aruncam. Punem la fiert siropul si dupa ce da un clocot adaugam 750 g zahar. Lasam sa fiarba pana se incheaga,cam 1 ora jumate. Chiar la sfarsit adaugam coaja taiata marunt de la lamaie,si sucul de la lamaie.(eu am pus cateva felii de lamaie) Cand nu mai picura de pe lingura ci curge in fir subtire inseamna ca este fiert. Daca nu este fiarta destul mierea se va strica,deci mai bine mai fiarta. Desi daca e prea fiarta se va zahari,dar daca o punem in apa fierbinte,sau 1-2 minute ma cuptorul cu microunde isi revine. Turnam in borcane sterilizate,lasam sa se raceasca si o depozitam in frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Miere din flori de papadie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mimmi 1

05.05.2011, 18:53


Luk sa stii ka nu sunt deloc amare papadiile.E delicioasa !

Rocsi 1

15.05.2011, 22:02

luk nu iese deloc amara..e dulce

alinutzika 1

19.07.2011, 16:19

foarte interesant
o sa incerc si eu la primavara

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C