Roti de porc in vas roman

de Sylvia in Porc, 13 Apr 2010 | 7387 vizualizari

 

Este o mancare simpla si aromata care face fata foarte bine si unei mese festive si unui pranz de duminica: roti de porc in vas roman. Este vorba de cotletul intreg de porc legat cu ata , roti cum se numeste in Franta acest preparat de carne, care se gaseste in toate magazinele in toate variantele posibile: porc, vita, curcan, vanat.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc intreg de 1 kg,
  •  sare,
  • piper,
  • amestec de condimente pentru gratare, 
  • 50 ml ulei,
  • o lingura de sos de soya, 
  • 100 ml vin alb,
  • boia,
  • o ceapa medie,
  • putin morcov,
  • o bucata mica de telina,
  • verdeata aromata in functie de preferinte ( eu am pus rozmarin, salvie si telina) ,
  • cativa catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roti de porc in vas roman:

Preparare : spalam cotletul si il tamponamapoi bine cuun servet absorbant de hartie sa fie bine uscat. Il frecam cu sare , piper si boia, condimente, il impanam cu usturoi si prindem pe sub firete de ata ierburi aromate.


Separat mixam ceapa, morcovul, telina si verdeturile si le turnam peste cotlet si repartizam peste tot un strat uniform de legume mixate ( e mai buna aceasta varianta decat orice alt aromatizant gen vegeta si da o aroma deosebita la fripturi ) .


Facem apoi separat un amestec din ulei, vin soia si turnam peste cotlet. Il lasam la marinat cateva ore la frigider. Dupa aceea asezam cotlletul in vasul roman, turnam peste el sosul in care a stat la marinat, mai presaram putina verdeata , boia si optional seminte aromate ( seminte de fenicul si anason am pus eu ) .


L-am lasat la cuptor la 240 de grade, cu vasul acoperit , timp de 45 de minute. Am scos apoi capacul si l-am mai lasat la 220 de grade descoperit pentru inca 30- 45 de minute. Temperatura poate varia putin in functie de cuptor, dupa ce scoateti capacul lasati la temperatura medie sa se patrunde bine cele 30- 45 de minute. Este gata cand este bine rumenit, eu l-am servit presarat cu putine verdeturi .


A fost o friptura perfecta, am facut-o si in zilele de Paste si am servit-o cu o garnitura de legume : morcovi, cartofi mici si ceapa echalote. Va doresc pofta buna daca testati reteta !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Roti de porc in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

14.04.2010, 00:51

ce bine arata felicitari sylvia nota 10

Sylvia 1

14.04.2010, 20:16

Rivka stiu doner-ul de care zici nu am putut manca never unul intreg

Oana 1

15.04.2010, 15:39

Ce bine arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08