Roti de porc in vas roman

de Sylvia in Porc, 13 Apr 2010 | 7226 vizualizari

 

Este o mancare simpla si aromata care face fata foarte bine si unei mese festive si unui pranz de duminica: roti de porc in vas roman. Este vorba de cotletul intreg de porc legat cu ata , roti cum se numeste in Franta acest preparat de carne, care se gaseste in toate magazinele in toate variantele posibile: porc, vita, curcan, vanat.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc intreg de 1 kg,
  •  sare,
  • piper,
  • amestec de condimente pentru gratare, 
  • 50 ml ulei,
  • o lingura de sos de soya, 
  • 100 ml vin alb,
  • boia,
  • o ceapa medie,
  • putin morcov,
  • o bucata mica de telina,
  • verdeata aromata in functie de preferinte ( eu am pus rozmarin, salvie si telina) ,
  • cativa catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roti de porc in vas roman:

 Preparare :  spalam cotletul si il tamponamapoi bine cuun servet absorbant de hartie sa fie bine uscat. Il frecam cu sare , piper si boia, condimente, il impanam cu usturoi si prindem pe sub firete de ata ierburi aromate.

 Separat mixam ceapa, morcovul, telina si verdeturile si le turnam peste cotlet si repartizam peste tot un strat uniform de legume mixate ( e mai buna aceasta varianta decat orice alt aromatizant gen vegeta si da o aroma deosebita la fripturi ) . 

Facem apoi separat un amestec din ulei, vin soia si turnam peste cotlet. Il lasam la marinat cateva ore la frigider. Dupa aceea asezam cotlletul  in vasul roman, turnam peste  el sosul in care a stat la marinat, mai presaram putina verdeata , boia si optional  seminte aromate ( seminte de fenicul si anason am pus eu ) .

 L-am lasat la cuptor la 240 de grade, cu vasul acoperit , timp de 45 de minute. Am scos apoi capacul si l-am mai lasat la 220 de grade  descoperit pentru  inca 30- 45 de minute. Temperatura poate varia putin in functie de cuptor, dupa ce scoateti capacul lasati la temperatura medie sa se patrunde bine cele 30- 45 de minute.  Este gata cand este bine rumenit, eu l-am servit presarat cu putine verdeturi .

 A fost o friptura  perfecta, am facut-o si in zilele de Paste si am servit-o cu o garnitura de legume : morcovi, cartofi mici si ceapa echalote. Va doresc pofta buna daca testati reteta !

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Roti de porc in vas roman-0
Roti de porc in vas roman-1
Roti de porc in vas roman-2
Roti de porc in vas roman-3
Roti de porc in vas roman-4

COMENTARII (18)

nadina73

nadina73 1

14.04.2010, 00:51

ce bine arata felicitari sylvia nota 10

Sylvia

Sylvia 1

14.04.2010, 20:16

Rivka stiu doner-ul de care zici nu am putut manca never unul intreg

Oana

Oana 1

15.04.2010, 15:39

Ce bine arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!