Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas

de scortisoara in Porc, 10 Mar 2013 | 3822 vizualizari

 

Pentru ca e duminica am decis sa ne delectam cu ceva traditional asa ca am hotarat ca ziua de azi va fi ziua sarmalelor :). Din cantitatile astea de mai jos a iesit un ceaun mare mare mare de cred ca o sa mancam toata saptamana :))

 

INGREDIENTE

  • Varza murata (aproximativ o capatana, depinde de cata compozitie va fi)
  • 500 g orez (de preferat brun si nu din acela mare care se lipeste si se face ca terciul)
  • 1 kg carne de porc
  • 4 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 3 linguri pline de bulion
  • o canita mica de cafea de suc de rosii
  • sare , piper , boia dulce sau iute
  • ulei de floarea soarelui
  • marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas:

Pregatim varza. Se desface in frunze varza, se spala de vreo 2 - 3 ori si se lasa in apa vreo 2 ore sa iasa sarea.


Compozitia:


1. Orezul il alegem daca e necesar, il spalam in vreo 3 4 ape pana il curatam bine si il lasam la muiat pana terminam de pregatit celelalte ingrediente.


2. Morcovul. Il dam prin razatoare.


3. Ceapa. O taiem marunt.


4. Calim ceapa impreuna cu jumatate din cantitatea de morcov impreuna cu sare si piper.


5. Carnea. O taiem cubulete (prefer asa in locul carnii tocate pentru a-i simti gustul) si o calim in ulei impreuna cu sare piper, boia.


6. Strecuram orezul si intr-un bol mare il amestecam cu ceapa + morcovul calit , morcovul crud, carnea si bulionul. Mai turnam sucul de rosii apoi amestecam bine de tot. Gustam putin sa vedem daca e bun de sare si piper.


Pregatirea "oala minune"


1. La fundul oalei punem marar uscat, iar deasupra niste frunze de varza ca sa acoperim fundul bine de tot.


2. Rulam sarmalele, fiecare in ce forma vrea, patrate dreptunghiulare, ovale, in forma de steluta nu conteaza, acelasi gust delicios il au.


3. Dupa ce terminam de rulat sarmalele, le acoperim din nou cu varza murata.


Fierberea


1. Turnam apa pana se umple oala.


2. Punem oala la foc potrivit 20 de minute apoi se lasa la foc mic sa se coaca bine pana scade toata apa din sarmale, aproximativ 3 ore jumatate.


Si dupa toata aceasta munca migaloase se umple farfuria cu sarmale, se pune smantana din belsug si se trece la actiune!


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti oala de ceramica este minunat, asa se pune la cuptor, si mai bine ar fi pe o caramida, daca nu aveti se poate si fara. Temperatura si timpul de coacere e acelasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

scortisoara 1

11.03.2013, 16:20

Lubita stiu ca e mult dar asa se pune la mine in familie, mult sa se sature toti!

scortisoara 1

11.03.2013, 16:21

Motan, Diaconta , Rocsi
Panacris, Tabita

babi5 1

14.12.2014, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale Ardelenesti