Rotite cu nuca de cocos

de Aletta in Prajituri, 7 Apr 2015 | 5344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 100 ml ulei
  • praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet de unt 300 g
  • 100 g cocos.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite cu nuca de cocos:

BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate  pana se obtine o bezea tare.

Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se incorporeaza cele 200 g faina, de jos in sus. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, 40 minute la foc potrivit.

CREMA : 1 budinca de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte, 200 g zahar iar cand este rece se amesteca cu untul frecat spuma.

ASAMBLARE:  Din blatul racit taiem rondele cu o ceasca de cafea micuta si le taiem la mijloc. Fiecare se umple cu crema de vanilie si se tavalesc prin nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Optional se pot stropi cu glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Aletta 1

09.04.2015, 20:31

Sunt foarte bune la gust. Le recomand celor ce le place cocosul! :*

Merisor 1

17.04.2015, 19:51

Foarte bune!

Aletta 1

24.06.2015, 20:28

Mulțumesc Merișor

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
White Cake