Eclere

de Ina in Prajituri, 7 Aug 2010 | 14885 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul de eclere:  

  •  125 g faina
  •  100 ml ulei
  •  250 ml apa
  •  3 oua
  •  un praf de sare

  Crema:  

  • 3 plicuri budinca de cacao
  • 1,2 litri lapte
  • 10 linguri zahar
  • un pachet  margarina

  Decor:  

  • frisca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:





Eclere: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si obtinem o mamaliguta tare. Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios. Cu o punga de ornat se toarna bastonase de aluat in tava, lasand intre ele o distanta de cca. 2 centimetri.

Se dau la cuptor aprox 25-30 min, sa se rumeneasca bine deasupra.

Crema: 3 plicuri de budinca de ciocolata preparate cu 1,2 litri de lapte ( nu 1,5 cum scrie pe plic ) si 9 linguri cu zahar. Lasam sa se raceacsa, iar cand e calduta adaugam un pachet cu margarina si mixam bine, obtinand o crema omogena.



Asamblare: se taie eclerele pe lung, doar pe o parte, apoi se umplu cu crema. Se orneaza cu frisca.



Pentru aluat m-am inspirat din reteta Bitzei, careia-i multumesc, mi-au iesit excelente :-*



TIPS-URI

1

E bine ca eclerele sa fie coapte bine, pentru a nu se lasa cand se racesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Cris2711 1

05.01.2011, 14:28

Angelina_Elena 1

07.06.2012, 22:42

delicioase

CretuValentina 1

09.01.2019, 10:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema mascarpone