Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

de Aletta in Prajituri, 5 Sep 2015 | 16380 vizualizari

 

Cui ii place cocosul?

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri de apa
  • un praf de copt
  • un zahar vanilinat
  • 200 g faina
  • o budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 250 g unt (Rama Maestro pentru prajituri)
  • 100 g cocos
  • o glazura de ciocolata (Dr Oetker)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata:

BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate  pana se obtine o bezea tare.

Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se incorporeaza cele 200 g faina, de jos in sus. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, 40 minute la foc potrivit.

CREMA : 1 budinca de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte, 200 g zahar iar cand este rece se amesteca cu untul frecat spuma.

ASAMBLARE:  Din blatul racit taiem rondele cu o ceasca de cafea micuta si le taiem la mijloc. Fiecare se umple cu crema de vanilie si se tavalesc prin nuca de cocos.

 Am ornat cu o glazura de ciocolata de la Dr Oetker exact ca instructiunile de pe amabalaj si am lasat la rece timp de 2 ore.

Pofta Buna!!

TIPS-URI

1

Budinca de vanilie se amesteca cu untul cand e complet rece.

2

in loc de glazura de ciocolata se poate pudra cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nuca de cocos