Rulada

de camic in Prajituri, 3 Iun 2010 | 5906 vizualizari

 

O prajitura facuta cu ce am avut la indemana.

 

INGREDIENTE

Pentru rulada

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 varf de cutit de sare

Pentru umplutura

  • 1 pachet de margarina
  • zahar dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • esenta de rom
  • nuci jumatati
  • afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada:

Rulada:

Se bat albusurile pana intepenesc in castron, se adauga pe rand zaharul, praful de sare si faina. (eu pun praf de copt la rulada asta doar cand nu sunt multumita de felul in care am batut albusurile). Se pune hartia de copt pe o tava mare (livrata odata cu cuptorul) se toarna compozitia si se uita la cuptor, in cazul meu la 150 grade, timp de 20 min...timp in care nu deschideti usa cuptorului.

Cand e gata rulada se scoate si se pune, cu tot cu hartie, pe un prosop umed, se ruleaza si se lasa la racit.

Intre timp se trece la crema, in cazul meu e crema de la amandina (cu mai putine galbenusuri). Am topit margarina la microunde, cat sa se moaie, se freaca bine cu galbenusurile, zaharul si esenta de rom.

Nucile le-am caramelizat.

Cand sunt toate gata, se desface rulada, se intinde crema, nucile caramelizate se pun din loc in loc, iar printre ele se pun afinele.

Cum a ramas crema, am uns si rulada si am pus nuci, afine si am stropit putin cu sirop de afine.

Se da la frigider pentru min. 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic