Rulada

de camic in Prajituri, 3 Iun 2010 | 3481 vizualizari

 

O prajitura facuta cu ce am avut la indemana.

 

INGREDIENTE

Pentru rulada

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 varf de cutit de sare

Pentru umplutura

  • 1 pachet de margarina
  • zahar dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • esenta de rom
  • nuci jumatati
  • afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada:

Rulada:


Se bat albusurile pana intepenesc in castron, se adauga pe rand zaharul, praful de sare si faina. (eu pun praf de copt la rulada asta doar cand nu sunt multumita de felul in care am batut albusurile). Se pune hartia de copt pe o tava mare (livrata odata cu cuptorul) se toarna compozitia si se uita la cuptor, in cazul meu la 150 grade, timp de 20 min...timp in care nu deschideti usa cuptorului.


Cand e gata rulada se scoate si se pune, cu tot cu hartie, pe un prosop umed, se ruleaza si se lasa la racit.


Intre timp se trece la crema, in cazul meu e crema de la amandina (cu mai putine galbenusuri). Am topit margarina la microunde, cat sa se moaie, se freaca bine cu galbenusurile, zaharul si esenta de rom.


Nucile le-am caramelizat.


Cand sunt toate gata, se desface rulada, se intinde crema, nucile caramelizate se pun din loc in loc, iar printre ele se pun afinele.


Cum a ramas crema, am uns si rulada si am pus nuci, afine si am stropit putin cu sirop de afine.


Se da la frigider pentru min. 30 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Bunica 1

12.04.2013, 18:11

La multi ani!

MIUTA 1

12.04.2014, 11:10

La multi ani fericiti !!!

miki_a 1

12.04.2016, 10:37

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si bucatele de nuci