Rulada amaruie cu sirop de portocale

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 4824 vizualizari

 

INVENTIE PROPRIE

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de rulada:
  • 230 g nuci macinate
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 4 linguri zeama de portocale
  • 1 lingura coaja de portocala
  • Pentru crema:
  • 150 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 100 g portocale taiate bucati mici
  • 50 g stafide
  • 1 lingura nuca de cocos
  • Pentru ornat:
  • 200 g Nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada amaruie cu sirop de portocale:

1.Cum preparam siropul

Zaharul, 4 liguri de apa si zeama de portocale se pun intr-o cratita si se fierb pana se obtine un sirop legat. Se adauga coaja de portocala si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu nuca macinata, untul topit si cacaoa.

Se lasa putin la frigider sa se inchege (10 minute).

Compozitia obtinuta se intinde in forma dreptunghuilara pe o hartie pergament care a fost in prealabil tapetata cu nuca de cocos intr-un strat destul de gros.

2. Crema din interior

Pentru crema, se freaca untul cu zaharul pudra , esenta de rom si zaharul vanilat pana se topeste tot zaharul. Se intinde peste stratul de compozitie, apoi se pun bucatile de portocala si stafidele.

Se ruleaza si se impacheteaza in acea hartie pe care am pregatito si se da la frigider pana a 2-a zi.

Se taie felii groase de 2 degete.

Gustul este predominant de ciocolata amaruie, portocala si rom. Este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada amaruie cu sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu bezea de cacao si nuci