Ruladă aperitiv

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2013 | 3749 vizualizari

 

E o idee pentru masa festivă, iar umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.Reţeta blatului e preluată din catalogul Dr. Oetker, Sarbatorile au gustul prăjiturilor de casă.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 ouă
  • 80 g făină
  • 20 g amidon
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g smântână

Umplutura :

  • 250 g carne de porc
  • 100 g carne de pui
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 morcov mic
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă aperitiv:

Se prepara întâi umplutura : se taie carnea cubuleţe, se pune la tocat. Se toacă ceapa şi usturoiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se pun împreună la călit în ulei, apoi se adaugă carnea şi se pun şi două ceşti de apă. Se amestecă şi se lasă la foc mi să scadă apa şi să se călescă bine carnea. Când e gata, se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă şi mărarul tocat.


Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu smântâna, apoi făina cernută cu praful de copt şi amidonul. Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se preasară deasupra frunzuliţe de mărar.Se coace 10 minute la foc mic. Când e gata , se răstoarnă pe un şervet umed şi se rulează.


Se ţine rulată câteva minute, apoi se desface, se umple cu compoziţia de carne şi se rulează la loc. Se lasă să se răcească bine, apoi se poate porţiona.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

_Alina_ 1

02.05.2013, 08:59

mena29 1

02.05.2013, 10:22

Ce bine arata!

Alina26 1

02.05.2013, 12:01

ce bine arataaa!!!!imi place!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv gargarite