Rulada aurie

de liana10 in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2010 | 2445 vizualizari

 

Tot din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Pasti?" am pregatit aceasta rulada aurie pe care am zarit-o in rev. Libertatea Retete nr.2/2010.
Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca...m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  •   4-5 cartofi,
  • 1 fir de ceapa verde,
  • 2 catei de usturoi,
  • 50 g sunca,
  • 5 oua fierte,
  • 2 oua crude,
  • 1 lg ulei,
  • 5 masline verzi,
  • patrunjel,
  • ridichi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aurie:

Am pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure...nu prea merge...deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina...in rev. scrie "ulei"...

Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt...




Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu pireul.


Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut...:-(

Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.


Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua in sir indian.




In rev. scrie 3 oua, taiate pe jumatate...dar ce rost avea sa folosesc mai putin, cand aveam prea mult...nu-i asa?

Le-am acoperit cu restul de pireu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.


Am batut doua oua spuma, am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si le-am rasturnat peste rulada.

Pe urma le-am turnat din nou in farfurie pt. ca efectiv nu se mai zarea rulada, era inecata la propriu, hihihihi, asa ca a ramas un strat subtire de ou batut, cred ca mergea si-un singur galbenus, care sa-i dea acel luciu auriu de care se pomeneste in titlu.



Am lasat la cuptor vreo 25 de min., pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie!

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Am decorat-o cu felii de ridiche si putin patrunjel


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aurie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Bunica 1

31.10.2012, 20:40

La multi ani!

Rocsi 1

31.10.2013, 11:26

La multi ani

mihaelar63 1

31.10.2013, 23:37

La multi ani !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciuperci si sunca