Rulada cu bureti de roua si branza telemea

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2013 | 1948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 kg faina
  • 1 ou + 1 albus
  • 25 gr. margarina topita
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • cca 25 ml ulei
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • cca 200 gr. bureti de roua caliti in 2-3 linguri de ulei+sare si piper dupa gust
  • cca 100 gr. branza telemea de vaca
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de gris
  • Pentru uns avem nevoie de un galbenus ,putina sare si putin busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu bureti de roua si branza telemea:

Intai preparam buretii... (Ii spalam in mai multe ape apoi ii calim in ulei si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.)


Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida.


Adaugam oul+ albusul, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina.


La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini.


Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de curenti de aer.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il intindem pe masa de lucru infainata.


Asezam pe o portiune de aluat bureti caliti in ulei, apoi pe o portiune asezam bucati de branza telemea, din nou bureti iar la capatul aluatului, pe o portiune ungem aluatul cu pasta de tomate.


Presaram (in special peste zona cu bureti) grisul, rulam aluatul, formam rulada si o asezam in tava, unde va mai astepta cca 10 minute la dospit inainte de a introduce tava in cuptor. Nu uitam sa o ungem cu galbenus de ou, presaram putina sare si busuioc uscat.


In cuptorul preincalzit lasam rulada la copt cca 45 min. la temperatura de 180 grade pana se rumeneste frumos.


O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca ia apoi servim cu pofta ca e tare gustoasa!


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu bureti de roua si branza telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (20)

Panacris 1

28.10.2013, 19:23

Panacris 1

28.10.2013, 19:24

Da ce sunt bureții de rouă, denumirea științifică te rog

mihaelar63 1

29.10.2013, 02:13

CE gust bun mai au buretii de roua

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06