Rulada cu cacao si portocala

de T I M E A in Dulciuri, 12 Apr 2014 | 3545 vizualizari

 

Nu am multe sa va zic despre aceasta noua postare decat ca e perfecta pentru cafeaua de dimineata. Vedeti ca la mine e important ca ce fac dulce de casa, sa se potriveasca pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 50 gr faina neagra
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 2 linguri unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la 1/2 portocala
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 1 albus de ou (de la un ou mai micut)
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • Glazura:
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 1 lingura suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cacao si portocala:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.


Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si zaharul, coaja de portocala, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat, sucul de portocala si spre final untul topit.


Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.


Acoperim cu un prosop curat si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.


Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina.


Pentru umplutura batem cu un tel albusul de ou, adaugam zaharul apoi la final cacaoa.


Ungem cu aceasta umplutura foaia intinsa pe care o rulam apoi cu grija.


Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazlit la 175 de grade timp de aprox 25 de min, pana se rumeneste deasupra.


Scoatem din cuptor si dupa aprox 2-3 minute, cat e inca calda o ungem cu glazura de portocala care se obtine prin simpla amestecare a zaharului pudra cu sucul de portocala.


Dupa ce s-a racit feliem si servim alaturi de o cafea calda.

 

TIPS-URI

1

Pentru umplutura nu e neaparat sa puneti albus, se poate si doar cacao cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cacao si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

T I M E A 1

13.04.2014, 15:20

Lavinia

laura_n 1

14.04.2014, 16:40

grozava!

T I M E A 1

14.04.2014, 19:27

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro