Rulada cu ciocolata si banane

de Panacris in Dulciuri, 31 Dec 2016 | 7964 vizualizari

 

Ei dragi Bucătărași, în ceas de An Nou vă aduc și o ultimă rețetă pe 2016 ;) S-a nimerit un dulceeee  minunat ;) P.S. Pipota de struț, așteaptă cuminte o nouă rețetă ;) Va fi în 2017 ;)   

 

INGREDIENTE

    • Ouă 5 bucăți,
    • Zahăr tos 5 linguri,
    • Ulei de floarea soarelui 5 linguri,
    • Făină albă 000 5 linguri,
    • Pudră de cacao 3 linguri,
    • Sare de mare ½ linguriță.
    Pentru cremă:
    • Ciocolată menaj 200 g,
    • Frișcă lichidă 200 g,
    • Zahăr pudră 4 linguri,
    • Banane 2 bucăți.
    Pentru ornare:
    • Zmeură cca. 50 g,
    • Steluțe de zahăr cca. 15 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata si banane:

 

  • Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor până se încorporează. Făina și  pudra de cacao, se adaugă în amestecul de mai sus, înglobându-se ușor. Alautul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt cca. 2 min, la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, aluatl se răstoarnă pe un prosop umde de bucătărie, ce apoi se rulează și se lasă până se răcește.
  • Între timp se prepară crema de ciocolată ;) Ciocolata se rupe în bucăți și se pune împreună cu frișca lichidă, într-o cratițp cu fundul gros, la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu. După ce s-a omogenizat ciocolata cu frișa lichidă, se lasă la rece cca. 30 de minute. Apoi se adaugă zahărul pudră și se amestecă energic, până se obține o cremă omogenă.
  • Rulada rece se desface, se adaugă un strat generous de cremă, apoi se adaugă bananele decojite, se rulează din nou și se lasă la rece, minim 60 de minute ;) Apoi se ornează cu restul de cremă și/sau bombonele de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

02.01.2017, 19:03

Superba!

Panacris 1

02.01.2017, 20:36

Gaby, Miha si Ina, rezolvat Mulțumesc!

miki_a 1

02.01.2017, 22:26

Îmmmmmm! Deosebită! La mulți ani!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si lapte condensat