Rulada cu creier

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2011 | 9455 vizualizari

 

Multumesc Sidy pentru aceasta reteta delicioasa. Musafirii mei au fost incantati.

 

INGREDIENTE

  • Rulada:
  • 70 g faina
  • 70 g unt
  • 350 ml lapte
  • 4 oua
  • Umplutura:
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 100 g sunca
  • 200 g creier
  • 1 ceapa
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu creier:

Incepem cu pregatitul umpluturii de creier. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ceapa verde o taiem rondele. Incingem intr-o tigaie uleiul si apa si cunem ceapa la inabusit.


Adaugam apoi creierul dupa ce a tat in apa rece si l-am curatat de pielite. Amestecam pana creierul isi schimba culoarea. Adaugam apoi 2 oua si amestecam bine. Lasam pe foc pana se omogenizeaza compozitia apoi potrivim de sare si piper. Lasam la racit.


Pentru rulada punem la foc mic untul si laptele. Cand s-a topit unul adaugam faina si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Dam de pe foc si adaugam pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare. La final adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Amestecam usor, pana se incorporeaza.


Punem aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preancalzit la 200 de grade, pana se rumeneste usor deasupra. Scoatem din tava si cat este inca fierbinte presaram cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari.


Asezam apoi feliile de sunca pe toata suprafata ruladei. Peste sunca intindem in strat uniform creierul si apoi rulam cat mai strans, folosindu-ne de hartia de copt. Invelim rulada in folie si dam la frigider cateva ore. Eu am lasat-o peste noapte.


Dupa ce s-a racit bine desfacem folia si portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu creier" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

La Ancuta 1

16.04.2011, 18:38

Diana multumesc

gaby_duceag 1

16.04.2011, 18:45

Si noua ne place.
De fapt..pe Cezar l-am pacalit doar in budinca sa-l manance )); asa ca poate si asta i-ar placea

La Ancuta 1

16.04.2011, 18:50

Daca il mananca in budinca, sigur o sa-i placa si asa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta gratinata la cuptor