Rulada cu crema de branza si capsune

de divainbucatarie in Prajituri, 21 Mai 2011 | 3670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 120 g crema de branza Philadelphia
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 90 g zahar
  • 3 linguri gem capsune
  • 2 linguri capsune tocate bucati mai mari
  • Pentru topping:
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si capsune:

Pentru inceput batem albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, coaja de portocale, esenta de vainilie, continuand sa mixam pana se omogenizeaza compozitia


Incorporam apoi faina si praful de copt. Turnam aluatul intr-o tava (30*20 cm) pe care am pus hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 12-15 minute.


Intre timp pregatim crema: batem frisca pana se intareste, adaugam intaritorul de frisca si crema de branza, apoi esenta de vanilie, mixand in continuu.

Rasturnam blatul pe un prosop umezit, il invelim cu acesta si asteptam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit intindem o pelicula subtire de gem sau dulceata de capsune, apoi crema de branza si capsunele.


Rulam blatul usor, eventual ne ajutam de prosop, apoi il invelim in folie alimentara. Punem rulada la frigider pentru o ora. Inainte sa o servim o ungem cu frisca.

Pentru topping eu am ales un sirop de capsune si capsune proaspete, cu frunze de menta.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

elena1988 1

30.05.2011, 21:52

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:53

Multumesc Eduard!

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:53

Multumesc Elena!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu crema de vanilie si zmeura