Rulada cu crema de branza si capsune

de divainbucatarie in Prajituri, 21 Mai 2011 | 3211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 120 g crema de branza Philadelphia
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 90 g zahar
  • 3 linguri gem capsune
  • 2 linguri capsune tocate bucati mai mari
  • Pentru topping:
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si capsune:

Pentru inceput batem albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, coaja de portocale, esenta de vainilie, continuand sa mixam pana se omogenizeaza compozitia


Incorporam apoi faina si praful de copt. Turnam aluatul intr-o tava (30*20 cm) pe care am pus hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 12-15 minute.


Intre timp pregatim crema: batem frisca pana se intareste, adaugam intaritorul de frisca si crema de branza, apoi esenta de vanilie, mixand in continuu.

Rasturnam blatul pe un prosop umezit, il invelim cu acesta si asteptam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit intindem o pelicula subtire de gem sau dulceata de capsune, apoi crema de branza si capsunele.


Rulam blatul usor, eventual ne ajutam de prosop, apoi il invelim in folie alimentara. Punem rulada la frigider pentru o ora. Inainte sa o servim o ungem cu frisca.

Pentru topping eu am ales un sirop de capsune si capsune proaspete, cu frunze de menta.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

elena1988 1

30.05.2011, 21:52

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:53

Multumesc Eduard!

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:53

Multumesc Elena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!