Rulada cu crema de cafea

de Geanina87 in Dulciuri, 22 Sep 2013 | 5691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de cafea sau de rom

Crema:

  • 4 linguri de ness dizolvate in 2 cesti cu apa calda
  • 3-4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de cafea:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare le batem spuma, iar galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi le incorporam in albusuri. Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga in ploaie peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus. La final adaugam esenta, turnam compozitia in tava de la aragaz (pe care am tapetat-o cu hartie de copt) si dam la cuptorul preincalzit 180° pt. 10-15 min (testul scobitorii).Cand blatul e copt, il dezlipim de pe hartie(dar nu eliminam hartia), apoi il acoperim cu alta hartie de copt.Rulam si lasam la racorit.


Intre timp pregatim crema. Faina se amesteca cu zaharul, peste care se adauga ness-ul dizolvat.Punem pe foc mic si amestecam cu un tel, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Cand crema se ingroasa, lasam deoparte sa se raceasca. Batem frisca spuma tare si o amestecam cu crema de ness racita.Desfacem rulada, o umplem cu crema si o rulam la loc.Dam la frigider pentru cel putin 30 minute inainte de a o taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Geanina87 1

22.09.2013, 21:34

babi5 1

28.12.2013, 22:40

Geanina87 1

29.12.2013, 08:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de piersici