Rulada cu crema de cafea

de Geanina87 in Dulciuri, 22 Sep 2013 | 5477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de cafea sau de rom

Crema:

  • 4 linguri de ness dizolvate in 2 cesti cu apa calda
  • 3-4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de cafea:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare le batem spuma, iar galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi le incorporam in albusuri. Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga in ploaie peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus. La final adaugam esenta, turnam compozitia in tava de la aragaz (pe care am tapetat-o cu hartie de copt) si dam la cuptorul preincalzit 180° pt. 10-15 min (testul scobitorii).Cand blatul e copt, il dezlipim de pe hartie(dar nu eliminam hartia), apoi il acoperim cu alta hartie de copt.Rulam si lasam la racorit.

Intre timp pregatim crema. Faina se amesteca cu zaharul, peste care se adauga ness-ul dizolvat.Punem pe foc mic si amestecam cu un tel, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Cand crema se ingroasa, lasam deoparte sa se raceasca. Batem frisca spuma tare si o amestecam cu crema de ness racita.Desfacem rulada, o umplem cu crema si o rulam la loc.Dam la frigider pentru cel putin 30 minute inainte de a o taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de cafea-0
Rulada cu crema de cafea-1
Rulada cu crema de cafea-2
Rulada cu crema de cafea-3
Rulada cu crema de cafea-4
Rulada cu crema de cafea-5

COMENTARII (17)

Geanina87

Geanina87 1

22.09.2013, 21:34

babi5

babi5 1

28.12.2013, 22:40

Geanina87

Geanina87 1

29.12.2013, 08:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro