Rulada cu crema de lamaie

de adnas54 in Dulciuri, 15 Feb 2010 | 5680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul: 
  • 6 oua 
  • 6 lg. zahar  
  • 6 lg. faina 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 1 lingurita praf de copt  
  • 200 ml. frisca  
  • 3-4 linguri de cocos
  • Crema de lamaie:  
  • coaja si sucul de la 4 lamai  
  • 100 g unt nesarat, taiat in bucati  
  • 4 oua, batute  
  • 400 g de zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Blatul:


Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se

adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in

albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.

Puneti o bucata de hartie de copt la fundul unei tavii dreptungiulare in care veti coace pandispanul. Eu am folosit tava aragazului 30 / 34. Cand se scoate se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza pe latura lunga.



Crema de lamaie:


Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja, sucul de lamaie., ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva.

Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba, dar trebuie sa se ingroase, cam 7-8 minute.

Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza. Daca considerati, puteti sa strecurati crema prin sita (pregatita in prealabil), pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.



Montarea:


Umpleti rulada cu jumate din crema, rulati si imbracati tortul in frisca in care incorporati 2-3 linguri de cocos. Pentru desing mai presarati in ploaie cocos pe rulada. Apoi rasturnati pe centru restul de crema, care trebuie sa fie inca putin calduta si lasati sa se prelinga invoie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Anastasia 1

24.02.2010, 11:40

Super buna si aratoasa ai 5 puncte de la mine !

adnas54 1

24.02.2010, 22:54

@Anastasia, multumesc .

elena1988 1

22.03.2011, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Bircher-Benner Müesli