Tort cu crema de alune

de Lau in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 764 vizualizari

 

,,Nici o zi fara ciocolata"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulie
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de alune
  • 150 g zahar
  • 50 g unut
  • 300 ml frisca
  • 200 g alune
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • Decor
  • crema de ciocolata
  • alune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de alune:

Blat:


Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si densa.


Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam esenta uleiul, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, amestecam bine.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca bien dupa care il taiem felii (eu am folosit o tava de 20 cm diametru).


Crema de alune:


Intr-o cratita adaugam zaharul, se pune pe foc si cand se topeste (capata culoarea aurie) adaugam untul si 100 ml frisca, amestecam si punem pe foc inca 5 min(pana ce se dizolva complet.


Adaugam alunele, amestecam si lasam sa se raceasca (eu le-am maruntit un pic alunele cu ajutorul blender-ului).


Restul de frisca se mixeaza dupa care adaugam sosul caramel, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.


Crema de ciocolata:


Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,untul si 100 ml frisca, punem pe foc amestecand continuu pana ce se dizolva avnd grija sa nu fiarba frisca.


Lasam sa se raceasca bine dupa care mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si amestecam pana ce se omogenizeaza.


Ansamblare-adaugam prima foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 2 foaie de blat-crema de alune-reptam pana terminam foile.


Imbracam tortul cu crema de ciocolata si dam la frigider 1 ora.


Decoram cu sos caramel si alune.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

23.01.2016, 10:47

RuxyRux 1

25.01.2016, 22:28

Ce combinatie grozava

Lau 1

26.01.2016, 07:46

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura parlament